Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi er raskere enn veivesenet

Henning Solberg vil synes i WRC i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Som en appelsin med turbo vil Henning Solberg og kartleser Cato Menkerud frese gjennom 12 WRC-runder denne sesongen.

I dag avduket duoen en kopi av bilen de skal kjøre: En knalloransje Peugeot 307 WRC av samme type som Marcus Grönholm vant to runder med i 2005-sesongen.

- Vi har kanskje den beste motoren i hele WRC, sier Henning Solberg.

- Men dere ser litt ut som en spesialpatrulje fra veivesenet?

- Vi er i alle fall raskere enn dem når vi er på jobb, garanterer Menkerud.

Første test lørdag

I ettermiddag flyr de til Frankrike for å forberede seg til Rally Monte Carlo neste uke. Lørdag tester de den nye bilen for første gang.

- Det handler om å finne rett sittestilling, justere kjørestilen og oppsettet. Det første jeg skal finne ut, er om jeg sitter godt, sier Henning.

TRENDY? - Jeg har lest i avisa at oransje er skikkelig in nå, sier Henning Solberg (t.h.). Stemmer det, blir han og Cato Menkerud det mest moteriktige paret i WRC denne sesongen. Foto: Sigbjørn Strand
TRENDY? - Jeg har lest i avisa at oransje er skikkelig in nå, sier Henning Solberg (t.h.). Stemmer det, blir han og Cato Menkerud det mest moteriktige paret i WRC denne sesongen. Foto: Sigbjørn Strand Vis mer

For de som ikke har en blodtrimmet bil som arbeidsverktøy, sammenlikner han det med å danse.

- Det handler om å finne trinnene på golvet igjen.

Ingen stor forskjell

Henning Solberg tror ikke han vil få noen negative overraskelser. Han mener det ikke er så store forskjeller på bilene i WRC, skal fortsatt kjøre på samme dekk og kan overføre innstillingene fra forden han kjørte i fjor.

- Jeg er jo den positive typen som tror at bilen kommer til å sitte med en gang, sier Henning.

Henning er klar over at Monte Carlo byr på utfordringer av de sjeldne. Varierende asfaltforhold og snø og is gjør at mange bryter underveis.

Lovte Petter seier

Men i juleselskapet i familien Solberg lovte han lillebror Petter en forsinket presang:

- På julaften spurte Petter: «Hvordan tror du det går i Monte Carlo?» Jeg sa: «Jeg skal vinne og dedisere seieren til deg som bor i Monaco», forteller Henning med et bredt glis.

Petter klarte kanskje å jekke ned storebror da han minnet om at han selv har fullført Rally Monte Carlo én av seks ganger.

- Målet er å komme til mål og få erfaring, sier Henning alvorlig før ansiktet sprekker opp i et smil igjen:

- Selvsagt skal vi kjøre så fort som mulig. Det svartner jo litt når du får på deg hjelmen.

Svenskehjelp

I Monte Carlo får Henning og Cato hjelp av Daniel Carlsson. Svensken skal ikke delta i løpet selv, men skal i stedet være «gravel crew» for den norske duoen.

- Han skal kjøre et par timer før oss. Så ringer han Cato og forteller om is og snø ligger før, midt i eller etter svingene.

Slike detaljer kan være uvurderlige i kampen om å fullføre.

Men det er først i den andre VM-runden Solberg og Menkerud virkelig skal vise verden at oransje blir årets motefarge i WRC:

- I Sverige har vi mål om å vinne. Der har jeg masse erfaring fra før, og var veldig nære pallen i fjor.

RÅ MOTOR: Solberg og Menkerud tror de har bilen med den beste motoren i WRC.
STOR SATSNING: Med budsjett på 18 millioner blir satsningen en helt annen enn tidligere. - Dette blir året vi virkelig skal sette de store plasseringene, sier Henning Solberg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!