- Vi er redde for RBK nå

Eks VIF-keeper skal redde Tampere til Champions League.

(Dagbladet.no): Etter å ha knust Astana 7-1 i går, står finske Tampere igjen som siste hinder før Lerkendal igjen kan kles opp i Champions League-tema i flomlyset.

Og RBKs målorgie har ikke gått upåaktet hen i Finland.

- Vi er redde de er i veldig god form nå. Når du scorer sju mål i en internasjonal kamp, så er du bra. Et veldig imponerende resultat, sier keeper Mikko Kavén på telefon fra Finland til Dagbladet.no.

- Keeper uten armer

Kavén kjenner godt til norsk fotball etter å ha spilt for Vålerenga i to sesonger. Han fikk derimot aldri møte Rosenborg etter en skjev start i VIF-buret.

Etter 0-3 tapet på Stamford Bridge mot Chelsea i 1999 ble finnen møtt med overskriften «Keeper uten armer».

- RBK er store i Finland

- Jeg har bare sett Lerkendal på bilder og på tv, men kjenner jo til klubben godt. Rosenborg er veldig kjent og regnet som en stor klubb her i Tampere. Det er veldig sjelden en så stor klubb kommer til Finland, så det er skikkelig forventning og fotballstemning i byen her nå, fortsetter 32-åringen ivrig.

KLAR FOR RBK: Mikko Kavén (i svart) og finske Tampere skal møte RBK i siste kvalik-kamp før Champions League. Det tror keeperen blir tøft. Foto: Vassil Donev/EPA
KLAR FOR RBK: Mikko Kavén (i svart) og finske Tampere skal møte RBK i siste kvalik-kamp før Champions League. Det tror keeperen blir tøft. Foto: Vassil Donev/EPA Vis mer

Selv om både Tampere og RBK har uttrykt tilfredsstillelse over å trekke hverandre, er det mange lag Kavén ville ha møtt før RBK.

- Dette er definitivt en vanskelig trekning for oss for Rosenborg er så erfaren. De er definitivt favoritter slik jeg ser det, og er nok godt forberedt på oss.

- Forsvarer oss som et lag

Kavén selv fikk ikke sett Rosenborgs hjemmemøte med Astana, men har registrert at angrepsspillet begynner å sitte for trønderne. Den tidligere Motherwell-proffen vil nødig trekke fram enkeltspillere, og sier den kollektive arbeidsinnsatsen er finnenes styrke.

- Vår styrke er at vi er gode til å forsvare oss og jobber godt sammen som et lag. Dette tok oss videre mot Levski Sofia og blir det vi må fokusere på igjen. Også må vi prøve å score et mål i hjemmekampen før vi reiser til Trondheim, sier Kavén - som mest av alt bare gleder seg.

- Dette blir moro!

- Dette vil bli stort for Tampere, og vi tror selvfølgelig vi kan gå videre. Jeg håper på et stappfullt Ratina Stadion. Dette blir moro, avslutter keeperen.

Tampere tar i mot RBK førstkommende onsdag i 3.kvalifiseringsrunde til Champions League.

- Vi er redde for RBK nå

Returmøtet på Lerkendal spilles 29.august.

• Din kommentar: Hvem går videre til Champions League av Tampere og Rosenborg?

<B>I VIF-DRAKT:</B> Mikko Kavén takker daværende Chelsea-spiss Tore Andre Flo for kampen etter kvartfinalen i europacupen i 1999.
<B>PÅ VIF-TRENING:</B> Mikko Kavén på Vålerenga-trening i 1999.
<B>SKREMMER MIKKO:</B> Et RBK i målform har skremt Tampere før møtet kommende onsdag. Her setter Steffen Iversen inn 2-0 i gårsdagens kamp mot Astana.