Nations League er Norges EM-håp

Vi er rett og slett ikke gode nok

Enda et uavgjort resultat, det femte på åtte kamper, ble ett for mye for Norge. Nå handler alt om playoff i Nations League.

UTSLÅTT: Joshua King (tv), Martin Ødegaard og Rune Almenning Jarstein fortviler etter 1-1 i București. Nå handler Norges siste EM-mulighet om play off i Nations League i mars neste år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
UTSLÅTT: Joshua King (tv), Martin Ødegaard og Rune Almenning Jarstein fortviler etter 1-1 i București. Nå handler Norges siste EM-mulighet om play off i Nations League i mars neste år. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Romania-Norge 1–1 (0–0)

BUCURESTI (Dagbladet): Da Norge trengte noe ekstra, skjedde det igjen. Laget gikk opp i liminga. Og sprakk. Vi prøvde riktignok, tok stadig større risiko, men ble felt av mangel på besluttsomhet, mangel på presisjon og mangel på trøkk der fotballkamper avgjøres - i og utenfor motstanderens 16-meter.

Enda en norsk scoring på overtid hjalp ingen verdens ting.

Det gjorde bare nedturen litt mer dramatisk.

FØR PAUSE KONTROLLERTE Norge kampen og hadde ballen to tredeler av tida. Problemet var at vi ikke skapte målsjanser. Det var riktignok antydninger i det norske spillet. Men antydninger vinner ikke fotballkamper.

Selv alle mann på dekk etter en halvspilt andreomgang - det vil si tre spisser - hjalp ingen verdens ting, før Mathias Normann fant Alexander Sørloth med den pasningen det norske angrepsspillet skulle handle om etter pause.

Om noe gjorde det oss enda mer sårbare.

DET VAR INGEN bønn i EM-kvalifiseringas kamp nummer åtte. Norge måtte vinne. Man kunne regne på noen halmstrå, om selvpining er en ønsket øvelse, som at Færøyene kunne slå Sverige i Stockholm 18. november, men helt ærlig? Nei! Så presset kunne ikke vært større på et lag i framgang, borteseirer mot gode østeuropeiske fotballag kommer ikke av seg selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer