«Vi er så bortskjemte at det er til å grine av»

Innrømmelser fra norske stjerner.

(Dagbladet.no): Norske fotballspillere gjør gode penger på å gjøre hobbyen sin til arbeid. I en fersk undersøkelse, gjengitt i Aftenposten, forteller flere anonyme stjerner at de tjener for mye og gjøre for lite.

- Flere av spillerne mener at de er overbetalt. Eller som én av dem sier: «Vi er så bortskjemte at det er til å grine av!», sier Bente Ovedie Skogvang til avisa.

Hun er internasjonal toppdommer og har avsluttet en doktorgradsavhandling ved Norges idrettshøgskole. Hun har intervjuet 22 spillere fra 14 klubber - pluss åtte trenere.

Konklusjonen hennes er at mange føler lønna de mottar i norske klubber er altfor stor. En av spillerne hun intervjuet tjener to millioner kroner i årslønn. En annen mottok 1,2 mill, men fikk ytterligere 1,6 mill. for å skrive under sin kontrakt.

Flere av stjernene skulle ønske de kunne bidra mer for sin klubb, helst utenfor fotballbanen.

- Det var også nytt for meg at mange fotballspillere er kritiske til kommersialiseringen og den økende profesjonaliseringen i fotballen, sier Skogvang til avisa.

• Din kommentar: Er norske fotballspillere overbetalte?

LUKRATIV IDRETT: Norske fotballspillere innrømmer i en fersk undersøkelse at de tjener mer hver sesong enn vanlige folk gjør på ti år. Illustrasjonsfoto: Scanpix
LUKRATIV IDRETT: Norske fotballspillere innrømmer i en fersk undersøkelse at de tjener mer hver sesong enn vanlige folk gjør på ti år. Illustrasjonsfoto: Scanpix Vis mer