<strong>BETENKT:</strong> Resultatene har uteblitt for Ståle Solbakken og Köln etter vinterpausen. I dag ble det tap nummer fem på de seks kampene som er spilt siden nyttår.Foto: SCANPIX/EPA/MARIUS BECKER
BETENKT: Resultatene har uteblitt for Ståle Solbakken og Köln etter vinterpausen. I dag ble det tap nummer fem på de seks kampene som er spilt siden nyttår.Foto: SCANPIX/EPA/MARIUS BECKER Vis mer

-Vi er seks-sju mann unna å kunne stille med vår beste førsteellever

Skader og suspensjoner gjør Köln-tilværelsen til et mareritt for Solbakken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Köln - Leverkusen 0-2.

Ståle Solbakken ble i fjor sommer den 14. i rekka av Köln-trenere siden årtusenskiftet.

Etter å ha tapt den femte av seks kamper siden vinterpausen - hjemme mot Ruhr-rival Bayer Leverkusen -  lørdag ettermiddag, sitter nordmannen stadig mer utrygt i sjefsstolen i en klubb som ikke akkurat er kjent for sin tålmodighet med sine trenere.

- Det er vanskelige tider for oss, konstaterer nordmannen, med god grunn.

Ingenting ser ut til å gå lagets vei verken på eller utenfor banen, og skader og suspensjoner virker å være en evig kilde til hodebry. Eksempelvis måtte midtbanemannen Martin Lanig spille midtstopper for første gang i sin karriere, ifølge Solbakken.

-Vi er 6-7 mann unna å kunne stille med vår beste førsteellever, og det kommer ikke til å bli noe bedre i neste kamp. (Sascha) Riether fikk sitt femte gule i dag og må stå over, og det samme må (Milivoje) Novakovic. Akkurat nå har vi nok med å stille lag, sier Köln-treneren til Dagbladet.

Ingen Podolski-effekt At stjernespiller Lukas Podolski var tilbake etter skadeavbrekk hjalp så lite da vertene ikke var i stand til å svare på Lars Benders to scoringer for gjestene.

- Det var en ok kamp av oss fram til 0-2, da hadde vi ikke mer å komme med. Vi hadde tre Bundesliga-debutanter på banen i dag, og da ble det ikke lett. Vi hadde egentlig ingen som helst forutsetning for å ta poeng, sier Solbakken til Dagbladet.

Etter et kvarters spill sto det 0-1. Først traff Stefan Reinartz stolpen, men Vedran Corluka fikk dyttet returen videre til Lars Bender, som satte inn ledermålet for gjestene.

<strong>SCORET TO:</strong> Lars Bender scoret to ganger da Leverkusen slo Köln 2-0 på bortebane.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ina Fassbender
SCORET TO: Lars Bender scoret to ganger da Leverkusen slo Köln 2-0 på bortebane.Foto: SCANPIX/REUTERS/Ina Fassbender Vis mer

I annen omgang ble vondt verre for et skade- og suspensjonsutsatt Köln-lag. En defensiv feil gjorde at Renato Augusto kunne spille Bender alene gjennom, og spissen avgjorde til 2-0 med sin anen scoring for dagen.

Selv om Podolski ikke kunne forhindre Kölns tredje strake nederlag, ga han i det minste Solbakken full støtte. Det betyr mye i den fotballgale byen der «prins Poldi» er kongen.

- Det er ikke trenerens feil. Han ble hentet hit for å bygge opp noe, og da må han få tid til å gjøre det, sier Podolski.

- Greier ikke snu motgangen Frustrasjonen som råder i Köln-garderoben for tida uttrykkes best av keeper Michael Rensing, som var en slagen mann i intervjuet med tyske Sky etter nok et nederlag.

- Jeg har ikke lyst til å si det samme etter hver kamp, men vi løper bare mellom, taper duellene og lar motstanderen spille som de ønsker. Slik har det vært lenge, og vi greier ikke å snu det. Kurven peker fortsatt nedover, sier sisteskansen. - Vi har behov for å snu den så raskt som mulig.

Köln ligger stadig utsatt til på en 14. plass - fire poeng foran Hertha Berlin på den utsatte kvalikplassen.

Tysk 1. Bundesliga fotball lørdag, 23. runde:

Augsburg — Hertha Berlin 3-0 (0-0)
Mål: 1-0 Torsten Oehrl (61), 2-0 Oehrl (63), 3-0 Marcel Ndjeng (90).
29.123 tilskuere

Köln — Leverkusen 0-2 (0-1)
Mål: 0-1 Lars Bender (16), 0-2 Bender (50).
46.500 tilskuere

Mainz — Kaiserslautern 4-0 (3-0)
Mål: 1-0 Mohamed Zidan (2), 2-0 Adam Szalai (17), 3-0 Nicolai Muller (30), 4-0 Maxim Choupo-Moting (74).
34.000 tilskuere

Stuttgart — Freiburg 4-1 (2-1)
Mål: 1-0 Martin Harnik (12), 2-0 Shinji Okazaki (21), 2-1 Diagne Fallou (27), 3-1 Khalid Boulahrouz (62), 4-1 Harnik (82).
46.000 tilskuere

Wolfsburg — Hoffenheim 1-2 (0-1)
Mål: 0-1 Roberto Firmino (2), 1-1 Patrick Helmes (str. 69), 1-2 Sven Schipplock (84).
23.921 tilskuere
— — -
Senere kampstart: Werder Bremen — Nürnberg (18.30).

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer