Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-  Vi er sjanseløse mot Chelsea

Etter målløst mot Arsenal gikk i går Sir Alex Ferguson svært langt i å dele ut ligagullet 2006.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Verken hjemmelaget eller Manchester United klarte å score på Highbury i går. Dermed er de røde hele 13 poeng bak Chelsea 17 ligakamper før slutt. Derfor var det en usedvanlig ærlig United-manager som etter kampen skrøt av serielederen.

-  Det er ingen noen steder som kan matche Chelsea for øyeblikket. Det er ikke så mye kvaliteten i spillet. Men på grunn av deres stabilitet. De har forbedret forsvarspillet enda et hakk fra i fjor. , sa sir Alex Ferguson til Skysports etter kampen.

-  Chelsea er vinnerne

Uniteds Darren Fletcher, en av banens beste i går, var også klar på at det bare var en vinner av oppgjøret i går.

-  Chelsea er vinnerne. Vi tapte poeng og Chelsea vil være fornøyd med det siden vi er nærmest dem på tabellen. Vi må fortsatt være påståelige i måten vi spiller på. Vi må bare fortsette å vinne og prøve å holde på andreplassen, og håpe at Chelsea feiler, sier Fletcher til SkySports som i andre omgang i går viste at han i alle fall når legenden Roy Keane opp til over anklene.

Himmelhøyt

For både Roy Keane og den gamle Arsenal-strategen Patrick Vieira var savnet i går. Det luktet verken pizza eller suppe på Highbury i første omgang.

Lagene bak den famøse «Battle of Buffet»-kampen på Old Trafford i oktober i 2004 skapte knapt noen ting de første 40 minuttene .

NÆRE: Her kunne Thierry Henry scoret - og gitt Arsenal den seieren de fortjente ut fra sjanser og dommeravgjørelser. Uniteds Rio Ferdinand forstyrrer Henry, mens Arsenals Sol Campbell (t.v.) og Uniteds Gary Neville følger med. Foto: Digitalsport
NÆRE: Her kunne Thierry Henry scoret - og gitt Arsenal den seieren de fortjente ut fra sjanser og dommeravgjørelser. Uniteds Rio Ferdinand forstyrrer Henry, mens Arsenals Sol Campbell (t.v.) og Uniteds Gary Neville følger med. Foto: Digitalsport Vis mer

Arsenal hadde et par fine angrep. Nærmest var Cesc Fabregas etter ni minutter. Men skuddforsøket fra 18 meter havnet én meter utenfor. United skapte null og nada før Ruud van Nistelrooy dunket til fra utenfor straffefeltet like før pause. Keeper Jens Lehmann reddet. Men United-driblefanten Ronaldo satte returen himmelhøyt over fra kort hold.

Nær rødt

Arsenal overrasket mange ved å gå ut med en femmannsmidtbane der Gilberto spilte anker bak offensive Fabregas, Reyes, Hleb og Pires - og med superspissen Thierry Henry alene på topp.

-  Jeg ville starte med mange offensive spillere. Men United trakk van Nistelroy ned i første omgang og Rooney i andre omgang, sier Arsenal-manager Arsene Wenger. -  Vi trakk oss litt bakover og de trakk seg litt bakover. Men både vi og United greide å skape noen sjanser, mener Wenger.

Vinker videre

I andre omgang ble det toppkamp verdig. De gule kortene fløy begge veier og sjansene ble langt flere. Wayne Rooney var nært et rødt etter 67 minutter. Men Rooney, som fikk et billig gult kort fem minutter før, synes som om han bommet på forsøket på viljehands.

Arsenals kanskje største sjanse kom minuttet etter da Thierry Henry rykket fra United-forsvaret og la inn til Robert Pires. Men et tigersprang av United-keeper Edvin van der Sar reddet bortelaget.

Minuttet etter oppsto episoden som vil bli diskutert i England i dag. Gary Neville treffer ballen og Fabregas inne i Uniteds sekstenmeter. Men dommer Graham Poll vinker spillet videre.

-  Jeg synes det var svært nær et straffespark, sier manager Wenger.

RESIGNERER: United-sjef Alex Ferguson

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!