Fotballpresidenten freder ikke Høgmo:

- Vi er skuffa og lei oss

Men fotballpresidenten vil ikke si at Høgmo må gå. 

SKUFFET: Per-Mathias Høgmo reagerer på Eden Stadion i Praha i går kveld. Nå skal han evalueres. Igjen.
Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
SKUFFET: Per-Mathias Høgmo reagerer på Eden Stadion i Praha i går kveld. Nå skal han evalueres. Igjen. Foto: Vidar Ruud / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Fotballpresident Terje Svendsen tok seg tid til et hastig pressemøte da han landet på Gardermoen etter Praha-nedturen i går kveld.

Per-Mathias Høgmos menn tapte skjebnekampen mot Tsjekkia 2-1, og dermed er drømmen om VM i 2018 en saga blott. Det innser selv fotballens øverste leder.

- Det er fortsatt mulig, men det er en veldig tynn tråd, sa Svendsen til de frammøtte pressefolkene på Gardermoen.

Mer evaluering

På samme måte som Svendsen fortalte at Høgmo skulle evalueres etter bortetapet mot Aserbajdsjan, gjentok han nå at Høgmo skulle evalueres igjen.

Svendsen fortalte at han allerede har bedt toppfotballsjef Nils Johan Semb om å sette i gang den prosessen, uten at de har kommet opp med noen andre navn som skal være med i evalueringen.

- Nå er vi akkurat kommet hjem, men det er all grunn til å si at vi er skuffa og lei oss etter resultatene, sa Svendsen.

Uten at han vil si at tilliten til landslagssjefen verken er tynnslitt eller borte. Det han derimot vil si, er at evalueringa de nå skal gjennomføre, ikke bare skal handle om den skakkjørte VM-kvalifiseringa.

- Den skal være både tilbakeskuende og fremadskuende, slik at vi tar de riktige beslutningene for norsk fotball, sier fotballpresidenten.

- Høgmo er ansatt som landslagstrener, og vi skal gjennom en evaluering som skal gjøre det beste for norsk fotball framover. Vi må også ha nesen fram mot 2020.

Skuffa over det meste

Det som derimot er hevet over enhver tvil, også hos fotballpresidenten, er at resultatene Høgmo har levert i denne kvalifiseringen, tre tap og én seier (mot San Marino), ikke er gode nok.

- Jeg er skuffa over prestasjonene og resultatene de siste kampenee. Vi hadde mål om å gjøre det bedre, sier Svendsen.