- Vi er som lekende barn

Gunn Rita Dahle og Thor Hushovd skal redde Norges ære under OL i august. Begge på to hjul, fulle av kraft og barnslig glede over syklingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Thor er en veldig seriøs utøver, men samtidig har han beholdt den barnslige gleden over å sykle. Akkurat som meg synes han det er kjempegøy å sykle, sier Dahle til Dagbladet.

Beinhard trening hver eneste dag må til for å hevde seg i verdenstoppen i sykling. Og proffene elsker det.

- Å sykle er bare utrolig kult. Når vi er ute på sykkelen, er vi som barn som leker. Vi er veldig heldige som kan leke hver eneste dag, sier Dahle.

Hun følger nøye med på Thor Hushovds prestasjoner i Europa, og er imponert over 26-åringen.

- Thor har imponerende resultater i en enorm idrett. Det er virkelig stort det han har gjort, og han vil garantert prestere enda mer i løpet av året.

Stor favoritt

31-åringen satser alt på OL denne sesongen. Spesiallagde dekk og slanger skal hindre punkteringer. Treningsopplegget justeres daglig, og Dahle planlegger formtopp rundt 20. august. Da er det ei uke til hun skal kjempe om OL-medalje.

- Helst vil jeg sikre ledelsen i verdenscupen i slutten av juni, for da slapper jeg bedre av. Men det er OL som er hovedmålet.

Og Thor Hushovd har stor tro på Dahle i Athen.

- Ja, Gunn Rita er utvilsomt favoritt til å ta gullet i OL. Hun er ganske så overlegen i damenes verdenscup, og har mye bedre teknikk enn de fleste andre, sier Hushovd til Dagbladet.

Han sykler selv mye terrengsykling om vinteren, og ser store forskjeller mellom disiplinene.

- Først og fremst må man ha veldig god kontroll over sykkelen i terrenget. Og intensiteten er høy over kortere tid enn på landeveien. Der varierer intensiteten mer over lang tid.

Landeveissyklisten tror likevel han ville slått Dahle i terrenget.

Hardkjør

- Jeg tror det, såpass fysikk har jeg da. Men Gunn Rita er en tøff dame, så konkurranse hadde det blitt.

Hushovd drømmer om OL-gull, selv om Tour de France er sesongens hovedmål.

- Laget mitt prioriterer helt klart Tour de France foran alt annet. Og jeg vil ikke ofre noe der før å gjøre det bedre i OL. Men jeg håper å holde formen lenge, og har veldig lyst til å ta OL-gull.

Ikke minst fordi OL er stort i Norge, og nordmenn da vil forstå at jeg er en av verdens beste syklister.

26-åringen har hatt ei hvileuke hjemme i Grimstad, men har startet treningen igjen nå. Fredag 14. mai setter han i gang med nye løp, og har knapt en hviledag før Tour de France starter 3. juli.

- Det er et hardt kjør, men disse løpene skal jeg bruke til å komme meg i toppform. Én etappeseier i mai/juni, én etappeseier i Tour de France og så OL-gull. Det er drømmesesongen, sier Hushovd.

GULLHÅP: Thor Hushovd viser muskler foran oppladningen til OL i Athen. Sammen med Gunn Rita Dahle er han et av våre største gulhåp i Athen i august. - Jeg har veldig lyst til å vinne OL-gull, for å få vist alle at jeg er en av verdens beste syklister, sier Hushovd.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer