- Vi er som to brødre

AaFKs nigerianske kompisduo fant endelig tonen også på fotballbanen.

KJEMI: AaFKs to nigerianere Akeem Latifu (t.v.) og Leke James har en veldig god kjemi. Mot Haugesund fungerte kjemien omsider også på fotballbanen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
KJEMI: AaFKs to nigerianere Akeem Latifu (t.v.) og Leke James har en veldig god kjemi. Mot Haugesund fungerte kjemien omsider også på fotballbanen. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

ÅLESUND (Dagbladet): AaFKs to nigerianere, Leke James og Akeem Latifu, har ikke hatt sin beste sesong.

Etter at spissmakker Abderrazzaq Hamed-Allah dro til Kina, har Leke slitt med å finne veien til nettmaskene, mens høyreback Latifu har slitt med å finne veien til lagkameratene med pasningene sine.

Mot Haugesund løsnet omsider samarbeidet mellom de nigerianske «brødrene».

Leke James har riktignok vært på en positive formkurve lenge og scoret sitt fjerde mål på seks kamper mot Haugesund.

Men endelig var spydspissen kontant da han fikk et innlegg mot panneprasken. Og endelig traff landsmannen og bestekompisen Latifu med et innlegg.

- Det var nigeriansk «power» over den scoringen. Det var et fantastisk innlegg. Veldig gøy at det kom fra Akeem, sier Leke James til Dagbladet.

Selv om høyreback Latifu alltid er på utkikk etter Leke i pasningsvalgene sine, har han ikke truffet ofte med innleggene sine denne sesongen.

- Akeem har vært i mange gode posisjoner, men jeg har ikke vært fornøyd avleveringene hans. Det har rett og slett vært for dårlig. Derfor er det veldig bra for han og laget at han traff i dag, seier AaFK-trener Jan Jönsson.

- Men han har fortsatt sine feil som vi må rette opp, legger svensken til.

Tenker likt AaFKs nigerianske duo feiret den svært viktige 1-0-scoringen med en rytmisk scoringsdans på ekte nigeriansk vis.

I kveld blir det mer feiring for kompisene.

- Hehe, vi skal i hvert fall nyte denne flotte fotballkvelden. Vi er veldig gode venner og trives godt i hverandres selskap. Akeem er som en bror for meg, forteller Leke.

Noen ganger kan det se ut som at kompisene har mest lyst til å sentre til hverandre.

- Vi tenker likt. Han vet hvordan jeg tenker, og jeg vet hvordan han tenker. Det gjør det enklere å finne hverandre, forklarer Leke.

Trener Jönsson er ikke av den oppfatning av at de har for mye fokus på hverandre.

- Nei, det synes jeg ikke. Men de har en bra kjemi, og det er bra, sier svensken.

17-åring herjet Den nigerianske 1-0-scoringen la grunnlaget for en av årets beste AaFK-kamper.

Michael Barrantes styrte midtbanen, mens makker Fredrik Ulvestad ble mer og mer dominerende i rollen ved siden av.

Ikke minst imponerte også 17 år gamle Henrik Bjørdal, som på briljant vis regisserte kampens vakreste angrep og scoring da Peter Orry Larsen ordnet 3-0.

- Det var veldig gøy. Dette er min beste kamp på dette nivået, sier Bjørdal, som like før slutt ble byttet ut til overveldende applaus.

- Det var så gøy utpå der at jeg gjerne kunne tenkt meg å spille litt til, innrømmer midtbanetalentet.