Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi er sterkere denne gangen

Gerrard klar for revansje mot Tyskland.

HAR BLITT BEDRE: Steven Gerrard mener dagens England er sterkere enn det som ble slaktet av Tyskland i VM i 2010. Foto: Andy Rain / EPA / NTB Scanpix
HAR BLITT BEDRE: Steven Gerrard mener dagens England er sterkere enn det som ble slaktet av Tyskland i VM i 2010. Foto: Andy Rain / EPA / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I kveld er det duket for toppoppgjør i europeisk landslagsfotball, når England tar imot Tyskland på Wembley.

Det er første gang lagene møtes siden Tyskland ydmyket England i VM i Sør-Afrika i 2010.

Den gangen kontret tyskerne England i senk, og ga seg ikke før det sto 4-1.

Hadde ikke skjedd igjen Liverpools Steven Gerrard sier at dagens England ikke ville gått på den samme smellen.

- Hvis vi skulle møtt Tyskland i en VM-kamp i morgen, tror jeg ikke vi hadde tapt 4-1, sa Gerrard på en pressekonferanse på mandag, ifølge Daily Mail.

- Vi er mye sterkere. Vi har en god blanding av unge og erfarne spillere, og vi blir bedre og bedre hele tiden, fortsatte Gerrard.

- Ikke et B-lag Tyskland bruker kampen mot England som en mulighet til å teste ut nye spillere. Dortmund-keeper Roman Weidenfeller får sin landslagsdebut i en alder av 33.

I tillegg vil Sven Bedner og Marcel Schmelzer mest sannsynlig få sjansen fra start, mens Mezut Özil, Philipp Lahm og Manuel Neuer hviles.

Tysklands trener Joachim Löw benekter likevel at han stiller med et B-lag.

- Det finnes ingen bedre test for disse spillerene enn å spille foran 80 000 mennesker som heier på motstanderne. Jeg må eksperimentere litt og la spillere som allerede er etablerte bli hjemme, sier Löw, ifølge Sky Sports.

- Det er en tøff test for de nye, ikke et B-lag. Og det er helt klart ikke ment for å vise manglende respekt for våre motstandere.

Mållinjeteknologi Til tross for at Tyskland var overlegent bedre i Sør-Afrika, er det mange engelskmenn som mener kampen kunne endt annerledes, om bare dommeren hadde fulgt litt bedre med.

Frank Lampards skudd mot slutten av første omgang gikk via tverliggeren og i mål, og det skulle stått 2-2 på det tidspunktet. Dommeren mente imidlertid at hele ballen ikke var inne.

Det skal godt gjøres at en lignende tabbe skjer i kveld, ettersom det er blitt innført mållinjeteknologi på Wembley, for å hjelpe til i slike situasjoner. Den samme teknologien vil bli brukt under VM i Brasil neste år.

IKKE GODKJENT: Frank Lampards skudd i 2010 var inne, men det så ikke dommeren. Under kveldens kamp skal det brukes mållinjeteknologi. Foto: Jewel Samad / AFP Photo
IKKE GODKJENT: Frank Lampards skudd i 2010 var inne, men det så ikke dommeren. Under kveldens kamp skal det brukes mållinjeteknologi. Foto: Jewel Samad / AFP Photo Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media