Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi er stolte, hele laget, hele byen

Molde valset over RBK og vant 5-0.

STARTET BALLET: Mame Biram Diouf ga hjemmelaget ledelsen med en klinisk avslutning etter en perfekt Thioune-stikker i første omgang, og derfra og ut var Molde drepende effektive.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
STARTET BALLET: Mame Biram Diouf ga hjemmelaget ledelsen med en klinisk avslutning etter en perfekt Thioune-stikker i første omgang, og derfra og ut var Molde drepende effektive. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

AKER STADION (Dagbladet.no): Molde - Rosenborg 5-0.

Ekspertenes tale var klar før dagens kamp i Molde. Rosenborg kom til å legge seg bakpå fra start for å få bakromssterke Molde til å bli frustrerte. Så skjedde absolutt ikke.

Begge lag gikk ut i et forrykende tempo, ledet an av Rosenborg. Det hadde ikke gått mer enn fem minutter før både Per Ciljan Skjelbred og Steffen Iversen hadde hatt hver sine skudd, henholdsvis over og utenfor målet til Molde-keeper Knut Dørum Lillebakk.

Molde trengte noen minutter på å summe seg og Makhtar Thioune og Mame Biram Diouf lignet ikke seg selv de første minuttene. Nervøsiteten virket å være til å ta og føle på.

Men hjemmelaget skulle komme tilbake.

MISSET STRAFFE: Rosenborgs Steffen Iversen satte ballen i tverrliggeren fra ellevemetersmerket tidlig i andre omgang. Der og da kunne kampen ha snudd.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
MISSET STRAFFE: Rosenborgs Steffen Iversen satte ballen i tverrliggeren fra ellevemetersmerket tidlig i andre omgang. Der og da kunne kampen ha snudd. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer

Store sjanser begge veier
For Rosenborg hadde Rade Prica, Steffen Iversen og Mikael Dorsin, alle store sjanser alene med Lillebakk. En for dagen stor Lillebakk i Molde-buret holdt RBK-spillerne stangen.

For Molde var det Pape Pate Diouf, Josè Mota og Mame Biram Diouf som stod for de største mulighetene — arkitekt: en El-Hadji Makhtar Thioune — som endelig var kvitt nervøsiteten og hevet seg betraktelig.

På sedvanlig vis var det også Makhtar Thioune som stod bak første omgangs store høydepunkt for Molde-publikumet: Midtbaneeleganten holdt på ballen mens han stormet mot RBK-forsvaret og i akkurat perfekt øyeblikk sendte han Mame Biram Diouf gjennom, alene med Jarstein.

Den United-klare storscoreren gjorde ingen feil mot landslagskeeperen. Etter ni minutter stod det altså 1-0 til Molde. Et nervøst publikum kunne slippe jubelen løs.

Misset straffe
Der første omgang var tett og jevn skulle andre omgang bli en helt annen historie. Det hele begynte dog med et solid Rosenborg-press som fikk sitt høydepunkt i et straffespark tildelt Marek Sapara i det 47.minutt. Eksekutør — Steffen Iversen.

Det som kunne blitt årets straffescoring endte i èn dirrende tverrligger og et ekstremt lettet hjemmepublikum. Symptomatisk for Iversen som hadde en grusom dag på jobben.

Der sa det også stopp for trønderne sin del. Herfra og ut var det kun Molde som gjaldt.

I en kamp som hadde absolutt alt et fotballhjerte kan ønske seg stoppet ikke Molde-spillerne før fem baller hadde funnet veien til nettet bak Rune Almenning Jarstein. I tillegg kan vi nevne gule og røde kort, albuer og stygge taklinger, annullerte mål og fantastiske redninger fra begge lags keepere.

Valset over trønderne
Det lyste vinnervilje av kaptein Daniel Berg Hestad da han satte inn 2-0 på en heading i det 51.minutt.

Det oset overblikk og oppfinnsomhet av Magne Hoseth da han fra 40 meter dro til på en klarering fra Jarstein. Et av årets mest bisarre mål fant på nydelig vis veien til nettet.

UTVIST: Rosenborgs Anthony Annan fikk sitt andre gule og dermed rødt i andre omgang. Da ble oppgaven desto verre for bortelaget.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
UTVIST: Rosenborgs Anthony Annan fikk sitt andre gule og dermed rødt i andre omgang. Da ble oppgaven desto verre for bortelaget. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer

4-0 var det Pape Pate DIouf som stod for da han curlet ballen rundt Jarstein fra seksten meter. Nok en vidunderlig scoring av hjemmelaget.

Toppen av kransekaka var det brassen Josè Mota som stod for da han ble sendt gjennom av Makhtar Thioune i det 82.minutt. Nok en fantastisk avslutning satt som klistret i vinkelen til høyre for Jarstein.

Molde fortsatte å valse opp med trønderne og tunellene, hælsparkene, chippene og alt annet florerte på banen.

- Det er fantastisk. Det er kanskje ingen 5-0-kamp, men Molde er effektive om dagen. Vi er stolte, hele laget, hele byen, sier trener Kjell Jonevret til TV 2 like etter kampslutt.

Han hadde aldri drømt om 5-0 over den suverene serielederen.

PÅ PLASS: Kjell Inge Røkke koste seg sikkert på tribunen under kvartfinalen mellom Molde og Rosenborg.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX
PÅ PLASS: Kjell Inge Røkke koste seg sikkert på tribunen under kvartfinalen mellom Molde og Rosenborg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / SCANPIX Vis mer

- Jeg var redd for at vi skulle ryke ut i dag, men dette kjennes herlig. Snart får vi RBK på besøk igjen, da håper jeg like mange møter opp. Nå tror jeg det er vanskelig å slå oss her hjemme.

Da kan debatten om hvem som er Norges beste lag fortsette.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!