Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vi er storebror!

Vi har slått Sverige i deres egen paradegren.

(Dagbladet.no): Norge er på vei mot sensasjon i håndball-VM. I går slo vi OL- og VM-vinner Kroatia. I dag var det Sverige som måtte se seg slått av de nye, norske yndlingene.

I dag viste herrene at de var ett lag, og ikke bare sju spillere. Det var flere enn Kjelling som ville vinne. Trener Gunnar Pettersen er full av lovord.

- Dette er helt utrolig. Vi er inne i en fin flyt, med mye selvtillitt. Vi klarer å jobbe sammen i angrep, sier Pettersen til TV2.

Pettersen var svært fornøyd etter kampslutt, og klarte ikke å skjule gleden over endelig å være større enn Sverige.

- Ege og Solberg er store i dagens kamp. Vi har gode angrep og viser at vi er mye større enn söta bror, sier Pettersen.

Liten tvil
Sverige var på etterskudd hele kampen, med et lite unntak for minuttene før pause. For etter ti minutter i første omgang måtte söta bror ta timeout. Norge ledet 9-5.

Sverige klarte å kjempe seg inn i kampen igjen, og etter en liten svensk kontringsoppvisning gikk de til pause med 15-14-ledelse.

Men det luktet rødt og blått lang vei. Selv med svensk ledelse.

Etter hvilen gikk nemlig de norske gutta, anført av kaptein Glenn Solberg, storskytter Kristian Kjelling og kantspiller Rune Skjærvold, ut og regelrett banket storebror gul og blå.

image: Vi er storebror!

Det neste guttene nå må gjøre er å slå Spania, og gjør de det, er de videre til semifinalen.

- Gjør vi det, så er det jo bare helt utrolig. Rett og slett helt science fiction, sier den norske kapteinen, Glenn Solberg, til TV 2.

Reddet Norge

Norge har verdens beste keeper, og han snøyt oss for en spennende kveld. Det var liten tvil om hvem som skulle vinne kampen. Sverige eller Ege? Det ble Ege.

- Deilig følelse å vinne over Sverige. Vi slet litt med å komme i gang, men vi vant jo. Det er det viktigste. Nå må vi slå Spania, og det kan nok bli den verste kampen, sier Steinar Ege til TV2.

Johnny Jensen jublet med Ege etter kampen.

- Dette er helt vilt. Kjempedeilig å endelig vinne over svenskene, sier Jensen til NTB.

Svenskene uinteressert

image: Vi er storebror!

Verken Aftonbladet og Expressen hadde fokus på kampen. Etter kampslutt var det ingen av de to som hadde ett eneste ord om kampen på forsiden.

Det svenskene var opptatt av i kveld, var Premier League-kampen mellom Manchester United og Arsenal.

Svenske eksperter har tidligere i dag gått ut med at Norge kunne vinnne over Sverige.

Men samtidig vil de holde med oss hvis de selv ikke går videre. Det betyr varm broderstøtte i den siste kampen mot Spania.

BEST: Frank Løke og Norge.
Frank Løke jubler etter seieren.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media