- Vi er stort sett opptatt av oss selv, så dette er veldig hyggelig å bidra til

Langrennslandslaget ga 460 000 kroner til Aktiv mot Kreft.

SAMFUNNSENGASJEMENT: Thomas Northug og Eirik Brandsdal overrakte på vegne av langrennslandslaget 460 000 kroner til Aktiv mot Krefts daglige leder Helle Aanesen i går kveld. Til sammen har landslaget bidratt med over to millioner kroner for at barn og unge rammet av kreftsykdom skal kunne få en litt bedre hverdag under behandling. Foto: Tormod Brenna
SAMFUNNSENGASJEMENT: Thomas Northug og Eirik Brandsdal overrakte på vegne av langrennslandslaget 460 000 kroner til Aktiv mot Krefts daglige leder Helle Aanesen i går kveld. Til sammen har landslaget bidratt med over to millioner kroner for at barn og unge rammet av kreftsykdom skal kunne få en litt bedre hverdag under behandling. Foto: Tormod Brenna Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet:) Norsk langrenn består av mer enn egoistiske utøvere, enorme smøretrailere og store budsjetter. Det finnes er også et samfunnesengasjement blant løperne.

460 000 kroner sto det på sjekken landslagsløperne Eirik Brandsdal og Thomas Northug overrakte Aktiv mor Kreft i går.

De siste åra har over to millioner kroner gått samme veien.

Dette er det håndfaste resultatet etter at landslagsløperne selv for fire år siden gikk sammen og ønsket å skape noe som kunne bidra til kampen mot kreft.

Startet av Grete Waitz Løpernes engasjement resulterte i det årlige rulleskirennet på Oslo Skishow på Aker Brygge. Overskuddet går uavkortet til Aktiv mot Kreft, organisasjonen Grete Waitz startet før hun selv måtte gi tapt for kreften.

- Det føles fint å kunne bidra på denne måten. Vi er jo stort sett opptatt av oss selv, så det føles godt å kunne bidra til en så viktig sak, sier Eirik Brandsdal til Dagbladet etter å ha gitt nesten en halv million kroner til Helle Aanesen, daglig leder i Aktiv mot Kreft under en tilstelning på Beitostølen fredag kveld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer