Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi er stort sett opptatt av oss selv, så dette er veldig hyggelig å bidra til

Langrennslandslaget ga 460 000 kroner til Aktiv mot Kreft.

SAMFUNNSENGASJEMENT: Thomas Northug og Eirik Brandsdal overrakte på vegne av langrennslandslaget 460 000 kroner til Aktiv mot Krefts daglige leder Helle Aanesen i går kveld. Til sammen har landslaget bidratt med over to millioner kroner for at barn og unge rammet av kreftsykdom skal kunne få en litt bedre hverdag under behandling. Foto: Tormod Brenna
SAMFUNNSENGASJEMENT: Thomas Northug og Eirik Brandsdal overrakte på vegne av langrennslandslaget 460 000 kroner til Aktiv mot Krefts daglige leder Helle Aanesen i går kveld. Til sammen har landslaget bidratt med over to millioner kroner for at barn og unge rammet av kreftsykdom skal kunne få en litt bedre hverdag under behandling. Foto: Tormod Brenna Vis mer

BEITOSTØLEN (Dagbladet:) Norsk langrenn består av mer enn egoistiske utøvere, enorme smøretrailere og store budsjetter. Det finnes er også et samfunnesengasjement blant løperne.

460 000 kroner sto det på sjekken landslagsløperne Eirik Brandsdal og Thomas Northug overrakte Aktiv mor Kreft i går.

De siste åra har over to millioner kroner gått samme veien.

Dette er det håndfaste resultatet etter at landslagsløperne selv for fire år siden gikk sammen og ønsket å skape noe som kunne bidra til kampen mot kreft.

Startet av Grete Waitz Løpernes engasjement resulterte i det årlige rulleskirennet på Oslo Skishow på Aker Brygge. Overskuddet går uavkortet til Aktiv mot Kreft, organisasjonen Grete Waitz startet før hun selv måtte gi tapt for kreften.

- Det føles fint å kunne bidra på denne måten. Vi er jo stort sett opptatt av oss selv, så det føles godt å kunne bidra til en så viktig sak, sier Eirik Brandsdal til Dagbladet etter å ha gitt nesten en halv million kroner til Helle Aanesen, daglig leder i Aktiv mot Kreft under en tilstelning på Beitostølen fredag kveld.

Brandsdal har selv vunnet Oslo Skishow tre av fire ganger. Og hadde det vært snakk om "vanlige" skirenn, ville han beholdt en del av pengene selv. Men løperne har bestemt at i nettopp dette rennet skal det verken være snakk om startpenger eller premier av noe slag.

Alle stiller opp uansett.

Aldri fått ei krone Brandsdal har aldri fått ei krone for seierne sine.

- Det er helt fint. Men jeg håper jo jeg har vært med på å skape show, spenning og underholdning slik at folk kommer igjen neste år, sier han om skishowet som samlet godt over 500 000 TV-seere i sommer.

For øvrig mer enn fotballandslaget som spilte på en annen kanal samme dag.

Overskuddet av årets arrangement skal brukes til å bygge et utendørs såkalt "pusterom" - en arena for fysisk aktivitet - for kreftrammede barn og unge ved Rikshopsitalet i Oslo.

Aktiv mot Kreft ser det - i beste Grete Waitz-ånd - som svært viktig å bringe inn fysisk aktivitet i kreftbehandlingen.

- Og takket være langrennsløpernes iniativ har vi kommet langt i det arbeidet, sier Helle Aanesen.
 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media