-  Vi er superintelligente

Ifølge Kjetil Rekdal er det to av Fotball-Norges klokeste fotball-hoder du ser på bildet foran deg. Ikke rart begge har suksess.

MINNESUND (Dagbladet): På nøytral grunn, midt på Minnesund-brua, ved starten på mektige Mjøsa, møtes Vålerenga-trener Kjetil Rekdal (36) og Ham-Kam-trener Ståle Solbakken (36) til en fotballprat. Og de er forbausende enige om det meste.

I morra møtes de i kamp om i beste fall gull, men i alle fall medaljer og plass i Royal League. Og ingen er overrasket over at de har hatt suksess med sine respektive lag.

-  Vi er begge superintelligente, på fotball altså, sier Kjetil Rekdal.

Og han mener det. Dønn seriøst.

-  Er det tilfeldig at dere som toppspillere også gjør det bra som relativt ferske trenere?

-  Nei, det er ingen tilfeldighet at vi med vår bakgrunn som toppspillere gjør det bra som trenere. Vi har rett innstilling. Vi er begge vinnertyper, og vi er begge to store taktikere. Vi vet hva som rører seg i hodene til spillerne, fordi vi har vært der sjøl. Og det er en fordel.

Solbakken nikker, nesten litt beklemt.

-  Jeg er enig med Kjetil, men uten ei god gruppe med spillere å jobbe med, så hadde vi begge vært sjanseløse.

-  Mellom fire og sju

De vet nemlig verdien av spillere som jobber sammen. Og utfyller hverandre. De har spilt en haug med landskamper sammen.

-  Reka var nest sist på nesten alle målene jeg scoret for Norge. Jeg var vel toppscorer i EM-kvalikken en stund, sier Solbakken.

Rekdal smiler.

-  Ja, der har du meg. Hjelper fram den hardeste konkurrenten min på laget.

Solbakken vet at Ham-kam i teorien kan bli seriemester, men nekter å si det høyt. Da må de slå Vålerenga, og Odd i siste kampen. Mens RBK og VIF må tape begge sine. Samt at Tromsø må avgi poeng.

-  Det mest sannssynlige er at vi kommer på en plass mellom fire og sju. Jeg tror på en jevn kamp mot Vålerenga. Min største bekymring er at jeg må drille inn et nytt spisspar til i morra. Geir Frigård har karantene.

Rekdal gliser. Bredt igjen.

-  Pøh, dere er et mye bedre lag uten Frigård.

Ikke bønder

For reven Rekdal lar seg nemlig ikke lure av Solbakkens bekymring.

-  Alle undervurderte og lo av Ham-kam før sesongstart. Men ikke jeg. De har et mye bedre lag enn folk tror. Og Ståle var flink til å dempe forventningene.

Solbakken gliser.

-  Jeg er stolt av det vi har fått til på Hamar. Vi har vært flinke til å plukke de rette spillerne, og de rette mennesketypene. Vi har hatt en fantastisk drive i spillergruppa de siste to åra. Og for første gang i historien er Briskeby utsolgt to uker før kampstart.

I morgen invaderer Klanen og hovne hovedstadsfolk innlandets hovedstad.

-  Kjetil Rekdal har i alle fall ingen rett til å kalle oss bønder, med den dialekten han har.

Bedre form

De spydige kommentarene sitter løst mellom de to selvsikre karene. Begge er vinnere. Og hater like intenst å tape.

-  Vi har aldri møttes i kamp som aktive spillere. Ikke så rart. Da Kjetil var proff i Borussia Mönchengladbach, så spilte jeg 3. divisjon i Grue, ler Solbakken.

-  I forhold til meg var Ståle en slow starter. Du får bytte inn deg selv mot slutten av kampen, så gjør jeg det samme. Så får vi se hvem som vinner duellen, kvitterer Rekdal.

Men den som roper i skogen får svar.

-  Jeg kommer nettopp fra en lang joggetur. Jeg garanterer at jeg er i bedre form enn Rekdal.

NØYTRAL GRUNN: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal og Hamkam-trener Ståle Solbakken møtes «på midten» på Minnesund - cirka halvveis fra Oslo til Hamar.