Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi er trygge på beslutningen. Det er helt uaktuelt å sparke Øyvind Eide

- Vi har nulltoleranse for sextrakassering, sier styrelederen.

- TAR VARE PÅ HAN: Stabæk-trener Øyvind Eide har full støtte i klubben, som sier de tar vare på han så godt de kan, etter å ha valgt å la han få fortsette i klubben selv etter ha innrømmet å ha oppført seg upassende overfor tidligere spiller Leni Larsen Kaurin. Foto: Torbjørn Berg
- TAR VARE PÅ HAN: Stabæk-trener Øyvind Eide har full støtte i klubben, som sier de tar vare på han så godt de kan, etter å ha valgt å la han få fortsette i klubben selv etter ha innrømmet å ha oppført seg upassende overfor tidligere spiller Leni Larsen Kaurin. Foto: Torbjørn Berg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Idrettsforbundet og Påtalenamnda i Norges Fotballforbund kastet seg i går på saken hvor Leni Larsen Kaurin hevder seg sextrakassert av sin eks-trener Øyvind Eide i Stabæk.

Påtalenemnda ønsker forklaringene til Kaurin, Øyvind Eide og klubben - og de involverte har fått frist til i morgen med å avgi sine forklaringer.

Ber om lengre frist Stabæks styreleder Espen Moe sier han tar Påtalenemndas øsnke «til etterretning», men kan ikke love at de klarer å svare innen fristen.

- Det var en veldig kort frist, sannsynligvis for kort til at vi klarer det innen fristen, så vi kommer nok til be om noen dager til. Men de skal få de uttalelsene de ber om, selv om tilliten til påtalenemnda er litt begrenset i Stabæk etter overgangssaken med Veigar Pall Gunnarsson, sier styreleder Espen Moe til Dagbladet.

Han er videre klar på at ytre press ikke vil få klubben til å endre sin beslutning om å la Øyvind Eide få fortsette i jobben.

- Nulltoleranse - Vi er trygge på den beslutningen vi har tatt, og det er helt uaktuelt å revurdere den beslutningen. Øyvind Eide fortsetter som trener i Stabæk, sier Espen Moe.

- Med mindre det dukker opp nye opplysninger, som gjør at vi må ta en ny runde. Men slik saken står nå, så har vi gått grundig gjennom den, og kommet fram til at en skriftlig advarsel er vår sanksjonsform overfor treneren.

- Treneren har innrømmet å ha opptrådt upassende. Burde ikke det være nok til at arbeidsforholdet opphører?

- Vi har nulltoleranse for sextrakassering i Stabæk. Så kan folk konkludere selv når vi velger å la treneren få fortsette i jobben, sier Espen Moe.

Slår tilbake Professor Jorunn Sundgot-Borgen sa på NRK i går kveld at det vil være en fallitterklæring om idrettsforbundet ikke gjør noe i Stabæk-saken, og at det vil være skadelig i forhold til arbeidet mot seksuell trakassering.

Det ble ikke spesielt godt mottatt i Stabæk-leiren.

- Det er overraskende at Jorunn Sundgot-Borgen kan uttale seg så bombastisk uten å kjenne saken i detalj. Om det er slik vi skal ha det i norsk arbeidsliv, så blir det veldig skummelt å være arbeidstaker i Norge. Men faktum er at vi er opptatt av å oppføre oss ordentlig, og det føler vi at vi har gjort i denne saken, sier Espen Moe.

Savner dokumentasjon Han sier at han flere ganger har spurt Leni Larsen Kaurin om mer dokumentasjon på overtråkk fra Øyvind Eide sin side, ut over det nå godt kjente sexgavekortet med «happy ending».

- Vi må forholde oss til det vi ser av dokumentasjon, og ikke at hun sier at hun har mer. Ut i fra det vi sitter med, så er vi trygge på vår avgjørelse, sier styrelederen.

- Tar vare på han
- Hvordan tar Øyvind Eide den stormen han står i nå?

- Vi er ferdige med saken overfor han, men det er klart at han føler presset. Vi prøver å ta vare på han så godt vi kan. På laget er det ikke minst mange voksne damer, som også bryr seg litt, sier Espen Moe.

 

VIKER IKKE: Stabæks styreleder Espen Moe står på at det er uaktuelt å gi Øyvind Eide sparken. Foto: Jacques Hvistendahl
VIKER IKKE: Stabæks styreleder Espen Moe står på at det er uaktuelt å gi Øyvind Eide sparken. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hele Norges coronakart