Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi er «underdogs» i EM-kvalifiseringen

By Rises første dag som landslagsassistent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Ola By Rise hadde i dag sin første dag på jobb som ny assistenttrener for landslaget.

Han mener Norge slår nedenfra i den kommende EM-kvalifiseringen.


- Forventningene til landslaget er skrudd ned på grunn av varierende prestasjoner de siste årene, sa By Rise til Dagbladet.no.

- Vi har en ung spillergruppe som vil slå nedenfra. Og det tror jeg vi skal klare. Vi skal begynne å ta trepoengere med en gang, og målet er selvfølgelig å nå EM-sluttspillet i 2008.

- Blir viktig med tydelighet

Norge åpner EM-kvalifiseringen 2.september borte mot Ungarn. De andre lagene i Norges gruppe er Moldova, Hellas, Bosnia, Tyrkia og Malta.

Og By Rise viste allerede første dag at han har klare tanker om hvilke grep som bør tas.

- Det blir utrolig viktig å være tydelig på hvordan vi skal spille og på hvilke roller spillerne skal ha, forklarte By Rise engasjert.

FØRSTE DAG PÅ JOBB: Ola By Rise sammen med sjefen Åge Hareide etter å ha presentert troppen til kampen mot Brasil. By Rise mener Norge slår nedenfra i høstens EM-kvalifisering. Foto: Scanpix
FØRSTE DAG PÅ JOBB: Ola By Rise sammen med sjefen Åge Hareide etter å ha presentert troppen til kampen mot Brasil. By Rise mener Norge slår nedenfra i høstens EM-kvalifisering. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi skal dyrke fram besluttsomheten, og sette steintøffe krav til oss selv og hverandre.

- Skal skape entusiasme

Og selv om By Rise framsto som nøktern optimist, var det ikke helt fritt for litt publikumsfrieri første dag i ny jobb.

- Vi må skape entusiasme og få med oss det norske folk. Det kan vi klare hvis vi spiller med hjerte utenpå drakten, men samtidig bruker innsiden av hodet, sa By Rise.

Og fortalte også at han har tanker om hvordan Norge bør framstå på banen.

- Vi skal ha en tydelig spillestil, men jeg har ikke tro på at det går an å spille likt hjemme mot Moldova og borte mot Hellas. Men grunnlinjene må være tilstede.

- Carew/Solskjær er spennende

Og som Hareide ser også By Rise fram til å få Ole Gunnar Solskjær inn i troppen.

- Ole Gunnar er en flott type, både på og utenfor banen. Han vet hvor lista ligger, og setter krav til omgivelsene.

- Solskjær og Carew kan bli en interessant duo. Solskjær kan spille hengende spiss like bak Carew, eller vi kan snu om. Da kan Carew stusse og flikke igjennom Ole Gunnar, forklarte By Rise til Dagbladet.no.