EM-HÅPET UTE: Det er teoretiske muligheter for Norsk EM-avansement, men trener Egil Drillo Olsen bruker ikke en eneste kalori på Norges siste halmstrå. Foto: Lise Åserud / Scanpix
EM-HÅPET UTE: Det er teoretiske muligheter for Norsk EM-avansement, men trener Egil Drillo Olsen bruker ikke en eneste kalori på Norges siste halmstrå. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

- Vi er ute, toget har gått

Drillo bruker ikke en eneste kalori på Norges siste halmstrå.

HOTEL BRISTOl (Dagbladet): Norge var avhengig av at Kypros tok poeng fra Danmark, eller at Island tok poeng borte mot Portugal.

Hjelp fikk vi ikke. Ikke i Nicosia og ikke i Porto.

For sjette gang på rad blir Norge trolig tilskuer i et mesterskap, hvis ikke det skjulle skje et mirakel tirsdag kveld.

Det er nemlig likevel et ørlite håp om EM-sluttspill: Portugal har ni plussmål mer enn Norge, og hvis Danmark slår Portugal 1-0 i Parken er Norge videre med 9-0 mot Kypros på Ullevaal tirsdag. Sist Drillos menn vant med lignende sifre var mot San Marino i 1992. Da endte det med 10-0 til Norge.

På de siste syv kampene har Norge scoret syv mål, og det er kanskje derfor at landslagssjefen ikke bruker én eneste kalori på en eventuell storseier over Kypros kommende tirsdag.

- Det tenker vi ikke på. Ikke i det hele tatt. Det toget har gått, vi er ute og må gjøre det beste ut av det, sier Egil «Drillo» Olsen.

Viktig for oppmerksomheten Landslagssjefen har altså helt gitt opp EM-håpet, men har likevel lyst til å avslutte med stil hjemme mot Kypros.

- Det er en stor skuffelse for oss om vi ikke vinner. Det er ikke mange andre grupper vi ikke hadde gått videre som andrelag med 16 poeng. Det er stor forskjell på 13 og 16 poeng.

- Derfor vil vi veldig gjerne ta tre poeng mot Kypros. Det blir viktig for den nærmeste fremtiden, omdømmet, gutsen og oppmerksomheten til landslaget i fremtiden, sier Drillo.

- Du er ikke redd for motivasjonen til deg selv og spillerne til den kampen?

- Nei, jeg er ikke redd for det. Det tror jeg vi skal klare bra, vi har begynt på den prosessen for vi visste jo at den fort kunne oppstå. Det handler om å slå Kypros og gjøre en god prestasjon i tillegg, sier landslagssjefen.

Et under Morten Gamst Pedersen har liten tro på et mirakuløst avansement, selv om det fremdeles er mulig i teorien.

- Jeg tror det bare er å legge den ballen død. Skulle det skje, ville det vært et under. Vi får bare prøve å vinne kampen vår og gi publikum en god opplevelse på Ullevaal, sier Blackburn-spilleren til Dagbladet.

Vadim Demidov mener en seier mot Kypros vil være viktig for å bevare publikumsinteressen rundt landslaget og for selvtilliten til spillergruppa.

- Det blir en viktig kamp for oss. Vi kan komme opp på 16 poeng, og da sitter vi igjen med en følelse av å ikke ha gjort noen dårlig kvalik. Det er viktig for oss å glede det norske folket på nasjonalarenaen, sier Real Sociedad-spilleren til Dagbladet.