- Vi er veldig høyt oppe nå

Men Even Pellerud er ikke bekymret for at fotballjentene skal miste bakkekontakten.

EM: Ingvild Isaksen løfts etter kampen. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
EM: Ingvild Isaksen løfts etter kampen. Foto: John Terje Pedersen / DagbladetVis mer

Even Pellerud var stolt og glad etter at laget hans slo Tyskland i fotball-EM onsdag. Neste oppgave er å gi dem bakkekontakt igjen.

- Vi er veldig høyt oppe nå, og før neste kamp gjelder det å komme skikkelig på bakken igjen. Det blir noe av jobben min, men jeg er ikke bekymret, sa han til NTB.

Han gjorde seks endringer i laget som startet begge de to første kampene i sluttspillet. Fire av dem som kom inn hadde ikke spilt et minutt. Likevel så han dem sette et toppet Tyskland på plass.

- Klart det er deilig å se dem gjøre det så bra. Jeg ville ha friske bein på banen og gi noen nye spillere erfaring med nivået i en kamp som ikke var skjebnesvanger. Det var et lite spørsmålstegn hvordan det ville gå, men de sto på og tok en helhjertet arbeidsseier, sa han.

- Det er et fint fotballag det her. Alle gikk helt i grøften.

Symbolverdi Tyskland måtte tåle sitt første tap i et EM-sluttspill siden 1993, og det første i en EM-kamp (kvalifisering medregnet) siden mai 1996. Det var sist de møtte et lag med Pellerud på trenerbenken.

- Det kan nok ha litt symbolverdi å bryte den rekken, sa han om tyskernes 59 EM-kamper uten tap.

- Vi er i god rute nå. Vi har startet bra i EM. Ikke dermed sagt at det fortsetter slik, men selvtilliten er god, sa Pellerud, som skrøt spesielt av den bakre fireren.

- Vi falt litt for dypt noen ganger, og Tyskland la press på oss, men det var for det meste god kontroll. Det var verre mot slutten mot Nederland, sa Pellerud.

Laget fikk en bonus da gruppeseieren ga en ekstra hviledag, og ikke minst en hviledag mer enn motstanderen får.

- Vi er glade for det. Vi roterte i dag, så det kan være at vi ikke ville trengt det, men vi tar den, sa Pellerud til NTB.

(NTB)