- Vi er veldig skuffet

Manchester United har ikke for vane å rote bort poeng i sluttminuttene. Men etter å ha lagt seg bakpå i hele andre omgang mot byrival City i går, har de bare seg sjøl å takke for at seieren glapp fire minutter før slutt.

MANCHESTER (Dagbladet): Seks ganger denne sesongen har de røde sikret poeng gjennom scoringer det siste kvarteret. Bare to ganger - sist mot West Ham så langt tilbake som i november - har de røde sluppet inn avgjørende scoringer i samme periode. I går skjedde det igjen, og sir Alex Ferguson bør være særdeles misfornøyd med måten det skjedde på.

- Vi er veldig skuffet, det var manageren i garderoben også. Vi ledet 1- 0, og gikk for å få mål nummer to, men dessverre scoret vi ikke på sjansene våre, sier Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.

- Fortjent

United hadde full kontroll på byrivalen før pause, men i stedet for å fortsette kjøret i andre omgang - slik de har for vane å gjøre - la de seg bakpå. Det kostet dem ikke bare seieren, men også muligheten til å kappe inn to poeng på Arsenal i gullkampen.

- For å være ærlig fortjente de ett poeng for måten de aldri ga opp på, selv om de ikke skapte noe særlig, sier Ferguson. Og har rett i begge deler.

For selv om City, anført av en strålende Eyal Berkovic, dominerte spillemessig, var det United som hadde de største sjansene også i andre omgang. Men da først Ruud van Nistelrooy og deretter Ryan Giggs ikke klarte å score alene med reservekeeper Carlo Nash (Peter Schmeichel pådro seg lyskestrekk under oppvarming), så Kevin Keegan sin sjanse.

Inspirert bytte

Som Alex Ferguson har gjort så mange ganger før, kastet han innpå det han hadde av offensive krefter. Først Shaun Wright-Phillips, deretter duoen Ali Benarbia og Shaun Goater - tomålsscoreren fra det første derbyet.

Sekunder seinere la Benarbia frispark til Wright-Phillips, som ekspederte ballen videre på pannebrasken til Goater. Reservekeeper Roy Carroll var sjanseløs på headingen i lengste hjørnet.

- Vi måtte prøve noe. Det var mest hell at det gikk som det gikk, men av og til trenger du det, ikke minst når du kommer til et sted som dette, sier Keegan om scoringen fire minutter før full tid.

På overtid kunne gjestene ha stjålet alle tre poengene, men Nicolas Anelka ble avblåst for hands i momentet før Goater satte inn sitt andre for dagen. Det ville nesten vært for mye av det gode for bortefansen som - til tross for at klubben fortsatt ikke har vunnet på Old Trafford siden 1974 - feiret poenget som en seier.

For ManU var resultatet en unødvendig nedtur etter at Ruud van Nistelrooy - med sitt 26. mål for sesongen - hadde gitt hjemmelaget en oppskriftsmessig ledelse etter flott forarbeid fra Roy Keane og Ryan Giggs.

- Det er et hardt slag for oss, men vi var for uforsiktige, det kostet oss i dag. Heldigvis er det mange kamper igjen, og formen vår er god, sier manager sir Alex Ferguson.

PS: Ole Gunnar Solskjær spilte de siste to minuttene som innbytter for Ryan Giggs.

BECKLASH: David Beckham og Manchester United hadde en magisk mulighet til å ta innpå Arsenal i går, men ble stoppet av et kjempende City-lag. Hjemmefansen ropte på straffe da David Sommeil taklet Beckham i denne situasjonen, men dommeren vinket spillet videre. TV-bildene tyder på at han tok feil.
UNITEDS SKREKK: Shaun Goater (t.v.) laget to mål forrige gang City møtte United. I går ødela han for de røde igjen.
INNBYTTER: Ole Gunnar Solskjær kom inn bare to minutter før slutt som innbytter for Ryan Giggs.