Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi er verdens lykkeligste

Liv Grete Skjelbreid Poirée (28) og Raphael Poirée (28) ble foreldre til ei jente klokka 21.32 i går kveld.

Lille Emma veide 3,2 kilo og var 49 centimeter lang da Liv Grete fødte på kvinneklinikken på Haukeland universitetssykehus i går kveld - en dag over terminen.

Dagbladet snakket med den nybakte pappaen klokka 22.15, og da var selv den sindige franskmannen i fyr og flamme:

- Vi er verdens lykkeligste. Det ble ei veldig flott jente, og Liv Grete føler seg helt fin. Alt er perfekt, sier en oppspilt Raphael Poirée til Dagbladet.

Begynte å gråte

Verdenscuplederen i skiskyting var til stede under fødselen, og klippet selv over navlestrengen. Etterpå gikk han ut for å ringe sine nærmeste om konas nedkomst.

- Dette er større enn annet. Det er morsomt å vinne i idretten, men det kan ikke sammenliknes med dette. Det var ikke mulig å holde igjen tårene, sier en rørt Raphael. Ekteparet har visst lenge at de ventet ei jente, men har holdt kjønnet hemmelig for omverdenen helt til fødselen var over. Etterpå røpet Raphael navnet overfor Dagbladet:

- Hun skal hete Emma. Et fint navn vi begge var enige om.

Ekteparet var nødt til å ha navnet på jentungen klart tidlig. Emma vil få både norsk og fransk statsborgerskap - og for å få det franske må hun innmeldes med fullt navn kort tid etter fødselen.

Hektisk reise

Raphael blir nå i Norge fram til verdenscupløpene i finske Lahti 8.- 9. februar. Raphael rakk ikke flyet hjem fra italienske Anterselva søndag kveld, og fikk en hektisk reise hjem i går. Dagbladet var på samme fly som franskmannen fra München til København 07.30 i går morges. Da var han en av de siste som kom om bord på flyet. Han satte seg langt bak i flyet og sovnet nesten umiddelbart. På grunn av forsinkelser ut fra München rakk han så vidt flyet videre til Oslo klokka 10.00.

Liv Gretes foreldre - Knut og Oddrun - feiret datterens fødsel med et ekstra glass cola i går kveld.

- Vi har tre barnebarn fra før (ungene til Liv Gretes og Ann-Elens storesøster Linda), men det er like moro hver gang, sier mamma Oddrun til Dagbladet. PS! Lille Emma har bursdag på samme dag som skiskytteren Ole Einar Bjørndalen.

TRAFF BLINK - FIKK EI DATTER: Liv Grete og Raphael Poirée ble i går kveld foreldre for første gang. - Dette er større enn alt, sier Raphael. Dette bildet av det glade paret er tatt under et intervju ved en tidligere anledning.
FULL FART: Raphael Poirée fikk en hektisk reise til Bergen etter helgas verdenscupløp i italienske Anterselva. Dagbladet møtte ham i fullt trav på flyplassen i København.
FRAMME: Raphael løper inn på kvinneklinikken på Haukeland universitetssykehus og rekker fødselen med god margin.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling