ORDSPILLENES MESTERE: De engelske avisene tviholder på håpet om avansement etter gårsdagens tap for Uruguay.
ORDSPILLENES MESTERE: De engelske avisene tviholder på håpet om avansement etter gårsdagens tap for Uruguay.Vis mer

«Vi er videre»

Galgenhumor i engelske aviser dagen derpå.

(Dagbladet): De vanligvis så hardtslående engelske avisene beholder magemålet i dag, selv etter det som kan se ut som en hjemreise etter gruppespillet.

Men etter 2-1-tapet mot Uruguay er det fortsatt en teoretisk mulighet for at England kan avansere. Den muligheten klamrer flere av de engelske avisene seg til i et forsøk på å holde den hjemlige entusiasmen oppe.

«Vi er videre», slår The Sun fast på forsida, akkompagnert av et bilde av kona og barna til Wayne Rooney. Det kan også bety at de er ferdige, men i ordspillenes rike spiller det også på forståelsen av at England faktisk kan gå videre fra gruppa fortsatt.

Så følger den litt lengre forklaringen på hvordan England fortsatt kan avansere fra gruppe D etter de to tapene mot Italia og Uruguay.

EN VANSKELIG ØVELSE: The Sun prøver å fortelle hvordan England fortsatt kan ta seg videre fra gruppespillet i Brasil-VM.
EN VANSKELIG ØVELSE: The Sun prøver å fortelle hvordan England fortsatt kan ta seg videre fra gruppespillet i Brasil-VM. Vis mer

Første bud er at Italia slår Costa Rica i kveld. Med poengdeling eller Costa Rica-seier der, er England definitivt ute.

Så må England selvfølgelig slå Costa Rica førstkommende tirsdag, samtidig som Italia må slå Uruguay. Og England må da slå Costa Rica med et tilstrekkelig antall mål som gir engelskmennene best målforskjell av de tre lagene som da ender på tre poeng hver.

Komplisert? Ja.

Og derfor slår også Daily Star fast, med et bilde av fortvilte engelske fans og Kristus-statuen fra Rio de Janeiro: Vi trenger et mirakel nå.