- Vi er voksne og trenger ikke alkoholforbud

LAHTI (Dagbladet): Den norske troppen har ingen nedskrevne disiplinærregler for alkohol eller andre ting under Ski-VM. Verken for utøvere eller ledere. - Det trenger vi ikke. Vi er voksne folk som vet hvor grensa går, sier landslagssjef Terje Langli.

At Steinar Mundal måtte være hjemme fra mesterskapet på grunn av påstander om flere episoder i tilknytning til alkoholbruk, har ikke ført til noen slags tilstramming på de interne reglene.

Mer løssluppent

Terje Langli mener det ikke er noen relevant problemstilling.

- Alt med måte. Det er en enkel regel. For utøverne er dette ikke noe problem. Ingen av dem ville finne på å drikke før et løp uansett. Når det gjelder lederne, kan de drikke så mye de vil så lenge de stiller på jobb om morran, og gjør jobben sin fullt ut, sier Langli til Dagbladet.

Dametrener Svein Tore Samdal mener det ikke trengs retningslinjer for utøverne.

- I alle fall ikke for jentene. Noen av dem bør heller prøve å slippe seg mer løs. Ikke at de skal drikke mer, men tenke mindre på ski og mer på andre ting, sier Samdal til Dagbladet.

Fest til slutt

Han innrømmer gjerne at han har drukket siden han sjøl kom til Lahti.

- Ja, jeg tok en boks med pils en kveld mens vi satt og la planer for dagene framover. Men det er alt, smiler han.

Mundal-saken har med andre ord ikke skremt de norske lederne fra å drikke normalt, som folk flest gjør.

Løperne snakker heller ikke mye om det bråket som var rundt den permitterte treneren.

- Nei, og skulle det bli en tur på byen, så blir vel det når vi er helt ferdige med mesterskapet, sier Odd-Bjørn Hjelmeset til Dagbladet.