- Vi får håpe verden ikke hører Drillo

De norske heltene fra Rotterdam i 1993 mener Drillo er Norges eneste håp i kveld.

«DA GUD VAR NORSK»: Jan Åge Fjørtoft løfter Drillo i været etter at landslaget på mirakuløst vis berget ett poeng i Rotterdam i juni 1993. Nå tror fjørtoft og Jostein Flo at Drillo må trylle på nytt om vi skal ha håp om poeng i kveld. Foto: Dagbladet
«DA GUD VAR NORSK»: Jan Åge Fjørtoft løfter Drillo i været etter at landslaget på mirakuløst vis berget ett poeng i Rotterdam i juni 1993. Nå tror fjørtoft og Jostein Flo at Drillo må trylle på nytt om vi skal ha håp om poeng i kveld. Foto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ROTTERDAM/OSLO (Dagbladet.no): - Vi får håpe verden ikke hører oss og lærer av Drillo. Landslaget er symbolet for norsk fotball, og jeg er opptatt av hvordan andre oppfatter oss, sier en munter Jan Åge Fjørtoft til Dagbladet.

Drillo slutter ikke å overraske. I går hevdet han Nederland har mer å lære av Norges angrepsspill enn omvendt.- De aller beste lagene har noe å lære av de nest beste, når det gjelder lagorganisering og taktikk er det ikke alltid landene med de beste individualistene som ligger foran, sa Drillo før treninga i går.

- Han må ha tenkt på det kollektive angrepsspillet, men vi må huske at Nederland nesten alltid spiller mot lag som ligger bakpå. Da må du spille deg til muligheter, sier Jostein Flo — en annen hjørnestein i Drillos.

Etter en videogjennomgang av Makedonia-kampen, som de fleste eksperter har karakterisert som en pinlig affære, konkluderte han med at den allikevel ikke var så gæern.

- Dette er klassisk Drillo, han bygger opp etter svake kamper og holder litt nede når det er fare for å ta litt av. Dette går på å opprettholde den indre motivasjonen i spillergruppa, sier Jan Åge Fjørtoft — som selv spilte under fotballprofessoren i de fleste av de gylne åra på 1990-tallet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer