KLAR:  Etter 20-40-seieren mot Tertnes i går mener Ole Gustav Gjekstad at Larvik nå har sesongens bredeste stall. Til helgen møter de Györ i mesterligafinalen. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
KLAR: Etter 20-40-seieren mot Tertnes i går mener Ole Gustav Gjekstad at Larvik nå har sesongens bredeste stall. Til helgen møter de Györ i mesterligafinalen. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpixVis mer

- Vi får håpe vi har rutinen til å dra det i land

Larvik klare for helgens mesterligafinale.

Larvik-trener Ole Gustav Gjekstad mønstret sesongens sterkeste tropp da Tertnes ble feid av banen tirsdag kveld. Det lover godt før mesterligafinalen mot ungarske Györ.

Forsvarsbautaen Tonje Larsen var tilbake i 40-20-seieren og er klar for to tøffe finalekamper. Et annet tilskudd var Nora Mørk, som gjorde comeback etter to års skademareritt.

I det hele tatt synes Ole Gustav Gjekstad at både prestasjonen i «generalprøven» og bredden i troppen ser meget lovende ut før Györ gjester Larvik i første finaleoppgjør søndag.

- Jeg har en bra følelse. Vi stilte den bredeste troppen vi har gjort denne sesongen. Det ser veldig lovende ut, sa Gjekstad til NTB tirsdag.

- Selv om man ikke kan sammenligne Tertnes og Györ, var det viktig for oss å få en gjennomkjøring. Alle var på banen og gjorde det bra, vi er på rett vei, fortsetter en optimistisk LHK-trener.

Rutine kan avgjøre At sluttspillsemifinalen mot Tertnes nærmest er avgjort etter første kamp, er en stor fordel. Returmøtet spilles mellom Györ-kampene. Gjekstad forventer to tøffe kamper.

- At vi åpner på hjemmebane har lite å si. Da vi vant mesterligaen i 2011 avsluttet vi borte både i finalen og semifinalen, så vi har god erfaring med det. Det blir mest sannsynlig to tette kamper. Györ har vært best hittil i år, så vi får håpe vi har rutinen til å dra det i land.

Tapt sju av sju I fjor fikk Larvik juling av Buducnost i semifinalen. Montenegrinerne vant til slutt turneringen på bortemål etter 54-54 mot Györ i finalen.

Katrine Lunde Haraldsen og Heidi Løke er vant til å hente store titler for Norge, men i klubblaget er situasjonen annerledes. Györ har vært i sju europacupfinaler uten å vinne.

- Vil dette (tapene) kunne være til fordel for Larvik?

- Det er ikke utenkelig at det kan dukke opp i hodet på Györ-spillerne når ting skal avgjøres. Det vil tiden vise. Vi har iallfall flere spillere som har vunnet store, internasjonale titler enn de har, sier Ole Gustav Gjekstad til NTB.

Returkampen i Ungarn spilles lørdag 11. mai.

(NTB)