VISTE FØLELSER: Norske spillere på benken fikk beskjed om å dempe seg i kampen mot Tyskland. Keepertrener Mats Olsson opplever at arrangøren ønsker at alt skal se perfekt ut. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VISTE FØLELSER: Norske spillere på benken fikk beskjed om å dempe seg i kampen mot Tyskland. Keepertrener Mats Olsson opplever at arrangøren ønsker at alt skal se perfekt ut. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Nektes å feire på benken:

- Vi får omtrent beskjed om gå til frisøren før kamp

Trener Mats Olsson om heie-nekt og jubelbråk. Mener EHF prøver å få alt til å se perfekt ut i kamp.

BREST (Dagbladet): Norge røk i åpningskampen mot Tyskland i håndball-EM, men laget har fortsatt alle muligheter til å oppnå drømmen om medaljer.

De norske spillerne var skuffet da Dagbladet møtte dem på spillerhotellet dagen derpå. 32-33-tapet var surt å svelge i går kveld, men også kampdelegater fra Det Europeiske Håndballforbundet (EHF) irriterte norske spillere underveis i kampen.

KEEPERTRENER: Mats Olsson merket at EHFs kampdelegater passet ekstra på. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KEEPERTRENER: Mats Olsson merket at EHFs kampdelegater passet ekstra på. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Ved flere anledninger ble spillerne bedt om å roe ned jublingen på benken mens kampen pågikk. Mats Olsson i det norske trenerteamet la merke til den ekstra oppmerksomheten og kom med et lite stikk dagen derpå.

- Det er typisk at kampdelegater er litt mer «på» oss i starten av turneringer. Vi fikk beskjed om at laget skal sitte rolig på benken. Vi får alltid beskjed om å se bra ut. Vi får omtrent beskjed om å gå til frisøren før kamp. Alt skal se perfekt ut for dem, sier Olsson til Dagbladet med et litt syrlig stikk til arrangøren.

Han fortsetter:

- Jeg vil ikke si at det (feire-nekten) påvirker oss veldig, men det er vanskelig å unngå å vise følelser på benken når lagkamerater scorer, sier Olsson.

Den svenske laglederen steppet inn for hovedtrener Thorir Hergeirsson på dagens pressetreff ettersom islendingen måtte på en pressekonferanse i Brest sentrum i regi av arrangøren.

EHF forsvarer

Dagbladet har vært i kontakt med EHF etter frustrasjonen fra de norske spillerne.

- Jeg er ikke i posisjon til å kommentere jobben eller prestasjonen til en kampdelegat, skriver kommunikasjonssjef JJ Rowland til Dagbladet.

Rowland opplyser at det ikke er noen nye regler rundt temaet, men forteller at alle lagene er påminnet reglementet for hvordan de skal opptre på sidelinjene.

- Feiring av scoringer er fortsatt viktig for alle kamper i EM, skriver Rowland.

De norske spillerne slo oppgitt ut med armene da Dagbladet tok opp temaet i pressesonen etter Tyskland-kampen lørdag kveld. Spillerne slet også i dag med å forstå kritikken fra EHF-delegatene.

- Jeg synes det var veldig kjedelig. Vi prøver å støtte og heie fram hverandre fra benken. At vi får beskjed om å dempe oss er merkelig, sier kantspiller Malin Aune til Dagbladet.

- Kampdelegatene forsøker bare å gjøre jobben sin, men det var veldig rart å få så strenge beskjeder, sier Emilie Hegh Arntzen.

Kampdelegater og sekretariat er plassert nede ved banen mellom lagenes innbytterbenker. Deres ansvar er blant annet å holde orden på spillere på - og utenfor - banen.

- Mer press

Status etter åpningsrunden i Norges gruppe i EM er at Romania og Tyskland har to poeng. Norge og Tsjekkia står med null.

Nå vil håndballjentene la frustrasjonen gå utover tsjekkerne i morgen kveld.

- Vi må bare bli ferdig med den siste kampen og lære av feilene, sier Malin Aune til Dagbladet.

- Hvordan er stemningen?

- Det var ingen god følelse etter kampen, men vi vet vi kan bedre. Vi er i en angrepssituasjon. Det var dårlig stemning etter tapet, men jeg merker allerede nå at den er bedre, sier Aune.

Emilie Hegh Arntzen forteller at det var vondt å se Tyskland-kampen i reprise.

- Vi har sett kampen i reprise. Det var vondt. Tyskerne spilte akkurat slik vi forutså, men vi klarte likevel ikke å stoppe dem. Vi mangler aggressivitet i forsvaret. Vi må være der for hverandre, men det ble for store avstander mellom oss, sier Arntzen.

Trener Olsson er tydelig på at Tsjekkia må slås.

- Det er mer press på oss. Nå tåler vi ikke flere feilskjær. Vi har fullt fokus på neste kamp, sier Mats Olsson.

Norge - Tsjekkia spilles mandag klokka 21. Kampen vises på TV 3.