- Vi får se hva som skjer de neste dagene

Slik svarer Knut Tørum på spørsmål om hvordan Rosenborg-framtida hans ser ut.

ÅRÅSEN (Dagbladet.no): Lillestrøm - Rosenborg 4-1.

Knut Tørum har gjort det mye denne sesongen, og måtte gjøre det igjen i kveld. Svare på spørsmålet om han er rett mann i trenerstolen til Rosenborg Ballklubb.

- Vi får se, sa Tørum om saken i kveld, etter å ha fått fire baklengs i sekken på Åråsen.

Og da journalistene etter tur prøvde å dra noe mer konkret ut av ham, gjentok han det samme. Er Knut Tørum RBK-trener neste sesong? Vil han vurdere å trekke seg?

- Vi får se.

For Knut Tørum innser at noe må skje i Trondheim - resultatene uteblir, og Rosenborg mister snart all kontakt med teten i årets tippeliga. Spørsmålet er bare hva som må skje, og det vil Tørum finne ut av i løpet av de neste dagene.

- Man kommer til et punkt der man må spørre seg om man har gjennomslagskraft til å få snudd dette.

- Føler du du har det?

- Vi får se hva som skjer de neste dagene

- I noen fora ja, i noen fora nei, sier svarer RBK-treneren kryptisk, og legger til:

- Trondheim er ikke større enn at vi snakker sammen hver dag. Det skal vi gjøre nå også, og forhåpentligvis blir det svar å få. Vi får se hva som skjer.

- Merkelig kamp

Det var tungt for Knut Tørum å forsøke å forklare hva som gikk galt på Åråsen i kveld. Rosenborg ble aldri overkjørt av Lillestrøm, men likevel lyver ikke måltavla. Rosenborg tapte 4-1.

- Jeg skjønner ikke helt hva som skjer. Er vi like heldige på julaften som vi er gavmilde i dag, skal vi få en utrolig bra julaften. Vi spiller til tider godt, men det hjelper ikke når vi slipper inn så mange billige mål, sier Tørum.

Også Tom Nordlie erkjenner at det ble en spesiell kamp på Åråsen.

- Det er den merkeligste kampen jeg har vært leder for. I første omgang gjør vi feil som kan få store konsekvenser, og jeg trodde vi skulle bli straffa. Vi retter mye på dette etter pause, og det blir en transportetappe etter 3- og 4-1, sier Nordlie.

Scoret på alt

- Vi får se hva som skjer de neste dagene

Effektive Lillestrøm var aldri spillemessig overlegne på Åråsen i kveld, men de gjorde det som skal til - de scoret på sjansene sine.

Rosenborg fikk to straffer av dommer Tom Henning Øvrebø, men da Koné prøvde seg i samme hjørne på andre forsøk på stilingen 3-1,tok Otto Fredrikson seg enkelt av skuddet.

I stedet kunne innbytter Magnus Myklebust smelle inn den fjerde spikeren i RBK-kista etter bare et halvt minutt på banen, med et vakkert langskudd.

Headet hjemmelaget i ledelsen

Den tilreisende trønderfansen sto for det som var av action før kampstart, da de feiret klassikeroppgjøret med bengalske lys på tribunen.

Ute på banen skjedde det lite de første tjuefem minuttene, før Pål Steffen Andresen sendte hjemmelaget i ledelsen med en heading på bakre stolpe.

Simen Brenne slo indirekte frispark fra kanten etter en høy Sapara-støvel, og inne i feltet sto lange Andresen merkelig alene, klar til å sette inn 1-0.

Like etter trodde Rosenborgspillerne at de hadde fått en lynrask utlikning, da Marius Johnsen skled ballen over egen mållinje. Men dessverre for trønderne hadde linjemannen sett Øyvind Storflor i offside-posisjon, og var korrekt oppe med flagget.

VANT MED TRE: Simen Brenne scoret ett av de fire målene da Rosenborg fikk bank på Åråsen. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
VANT MED TRE: Simen Brenne scoret ett av de fire målene da Rosenborg fikk bank på Åråsen. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer

Straffe ga utlikning

Ti minutter før pause fikk Rosenborg utlikningen.

Per Ciljan Skjelbred slo ballen i Espen Søgårds utstrakte arm innenfor sekstenmeteren, og Øvrebø var ikke i tvil om å blåse straffe.

Yssouf Koné tok på seg ansvaret for den, og ordnet enkelt 1-1 fra elleve meter.

Rosenborg var inne i en god periode før pause, men fikk seg enda en på trynet like før hvilen.

Espen Søgård så åpningen i trøndernes forsvar, og gikk på løp inn mot midten. Simen Brenne var helt med på notene, og slo en utsøkt stikker til Søgård. Han bråsnudde, og plasserte ballen enkelt forbi Hirschfeld i RBK-målet.

LSK til pause i ledelse - takket være høyere makter, ifølge sjefen.

- En av våre svakeste omganger, men Rosenborg er dårlig organisert. Det er guds lykke at vi leder, sa Tom Nordlie til TV 2 på vei inn i garderoben.

Smell rett etter pause

Og Nordlies pausesnakk så ut til å ha styrket hjemmelaget.

Bare fem minutter ut i andre omgang ordnet Simen Brenne 3-1. Brenne kranglet til seg ballen inne i feltet, vendte, og smalt ballen i motsatt kryss fra elleve meters hold.

Litt heldig var han nok, men også nådeløs da muligheten bød seg.

Straffedrama

Etter en time ble det drama på Åråsen.

Tom Henning Øvrebø mente Pål Steffen Andresen dyttet Mikael Dorsin inne i straffefeltet, og pekte på ellevemeteren for annen gang.

Dytten var der nok, men kanskje var det litt strengt idømt.

- Skump er lov. Jeg var på basketkampen mellom Bærum og Fjellhamar denne uka, og det hadde ikke blitt foul der en gang, sier Nordlie om den situasjonen

Derfor jublet også Kanarifansen som gale da Yssouf Koné valgte samme hjørne som i første, og Otto Fredrikson dyttett ballen unna nettet.

Rosenborg kastet bort muligheten til å lage kamp igjen, og i stedet avgjorde innbytter Magnus Myklebust med en av sine første ballberøringer drøye ti minutter før full tid.

Myklebust mottok ballen på tjue meter, la den til rette, og smalt kula i hjørnet med et strålende skudd.

30 sekunder på banen, og Myklebust hadde avgjort kampen til hjemmelagets fordel.

Samme mann kunne laget ett til like før slutt, men alene med Lars Hirschfeld klarte ikke vingen å lure målmannen på nytt.

Det endte 4-1 på Åråsen, og Lillestrøm har fortsatt medalje i sikte. Kanarifuglene er ett poeng foran Viking og har like mange som Stabæk. De to møter hverandre mandag.

I Trondheim kan man gå begivenhetsrike dager i møte, om man skal tolke Knut Tørums insinuasjoner etter kampen.

- Vi får se hva dagene framover vil vise, sier han.

ER TIDA UTE? Knut Tørum vet ikke hva som skjer framover.