- Vi får se hvordan utviklingen hans går

Høgmo om Ødegaards Real Madrid-besøk.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): I dag presenterte landslagssjef Per Mathias Høgmo landslagstroppen foran oppgjørene mot Estland og Aserbajdsjan.

På pressekonferansen ble Høgmo også spurt om hva han tenker rundt Martin Ødegaards Real Madrid-besøk.

- Jeg tenker ikke noe annet enn at vi får se hvordan den utviklinga går videre. Per i dag er vi opptatte av at han har en god treningsarena der han er, han har holdt nivået, og er klar til landslagssamling, svarte Høgmo.
   King ute med ryggskade Etter gode resultater mot Bulgaria og Malta, skrøt Høgmo av samholdet i troppen.

-Jeg vil gi ros til spillergruppa for måten de står opp på under landslagssamling. Inngangen og gjennomføringskraften på treningen er strålende, samholdet har blitt veldig godt og det er viktig for å utvikle dette videre, sa Høgmo.

Mer problematisk er det at spissen Joshua King er ute med skiveutglidning i ryggen. Han var strålende sist landslagssamling, og blir savnet av Høgmo.

- Han har fått et gjennombrudd på landslaget i årets sesong, og var inne i varmen i Blackburn. Men han fikk en skiveutglidning i ryggen, og får ikke trent, sa Høgmo.

Alexander Søderlund er tatt inn i troppen for å erstatte King, og Høgmo trekker frem Søderlunds fysiske tilstedeværelse som en viktig grunn.

- Vi trenger en spiller med fysikk, vi trenger en god spiss når Josh er borte, og Søderlund er nærmest å kunne gjøre en god jobb der. Han kommer til mye sjanser og kan gjøre en god jobb, sa Høgmo.

Konradsen og Reginiussen inne i varmen De to andre endringene fra troppen mot Malta og Bulgaria, er at André Danielsen og Ruben Gabrielsen erstattes av Anders Ågnes Konradsen og Tore Reginiussen.

Høgmo ble spurt om hvor god oversikt han har over Anders Konradsens prestasjoner i Rennes.

- Jeg følger ham veldig tett, han var veldig god i kampen mot Marseille og spilte 30 minutter i sist kamp mot Nantes. Han er i god gang, og han er en spillertype som gjør at vi er mer komplementære i troppen, sa Høgmo.

- Dæhli er i form Mats Møller Dæhli var ikke engang med i troppen da Cardiff slo Leeds 3-1 på Cardiff City Stadium. Høgmo ble konfrontert med dette på pressekonferansen:

- Generelt ønsker vi at spillerne skal spille fast hele veien, men på kort sikt er det ikke lenge siden Mats spilte på landslaget, og han er i god form. Men at han bør få spille mer fotball, det er vel alle enige om, sa Høgmo.

- Det er viktig å se på helhetsbildet. Championship og Mats sine ferdigheter.. per i dag er han ikke i varmen i Cardiff.

Utfordringer på spissplass Et annet spørsmål som gikk igjen på pressekonferansen var hvordan Høgmo skulle løse problemene på spissplass, med både King og Moa ute.

- Josh er ute og jeg leter etter noen som har fysikk. Både Fredrik og Tarik er bakromsspillere som er hardtarbeidende og har stor hurtighet. Håvard er en klassisk targetspiller, og det har man også i Alexander Søderlund. Det er bakgrunnen for det uttaket, sa Høgmo.

Høgmo er heller ikke bekymret over at de foreløpige spillerne på topp totalt sett har svært få landslagsmål.

- Det er veldig gledelig at flere meldte seg på sist landslagssamling. De fleste spissene har spilt få landskamper, og antallet mål vil øke når de spiller flere kamper. Sist var det viktig at Josh fikk mål, at Dæhli fikk mål og at Nielsen fortsetter det gode spillet fra Braunschweig. Jeg ser lyst på situasjonen, og vi ser konturene av en god fremtid på spissplass, sa Høgmo.

Nekter å love mer Ødegaard-spilletid Martin Ødegaard var også et av temaene som dukket opp flere ganger på pressekonferansen. Høgmo ville hverken kommentere Ødegaards Real Madrid-besøk, eller om han kommer til å spille mer på landslaget fremover.

- Vi tar ikke ut noe lag nå i dag, men vi får se. Hovedmålet er bortekampen mot Aserbajdsjan, og vi vil bruke kampen mot Estland til å få sett spillere, og jobbe videre med prinsippene våre, sa Høgmo.

Videre fortalte Høgmo at han vil bruke byttene og hvile spillere mot Estland.

- Alle skal være fit til Azerbajdsjan-kampen. Alle vil dermed ikke spille hele kampen mot Estland. Noen spiller Euro og Champions League i tillegg til serie, så det blir en totalvurdering. Vi kommer sannsynligvis til å bruke alle seks bytter.

Om Celtic-suksessen Stefan Johansen sier landslagssjefen:

- Stefan tok et langt steg de to siste kampene. Vi har jobbet mye med rollen hans, han må begrense de lange løpene og bli en stabilisator på midten sammen med Tettey. Johansen har tatt gode steg de siste par månedene.

Landslagstroppen mot Estland og Aserbajdsjan:

Rune Almenning Jarstein - Hertha Berlin
Sten Grytebust - Aalesund
Ørjan Håskjold Nyland - Molde
               
Mats Møller Dæhli - Cardiff
Omar Elabdellaoui - Olympiakos
Tarik Elyounoussi - Hoffenheim
Vegard Forren - Molde
Fredrik Gulbrandsen - Molde
Steffen Hagen - Odd
Per Egil Flo - Molde
Tom Høgli - FC København
Stefan Johansen - Celtic
Alexander Søderlund - Rosenborg
Anders Konradsen - Rennes
Martin Linnes - Molde
Håvard Nielsen - Eintracht Braunschweig
Håvard Nordtveit - Borussia Mönchengladbach
Tore Reginiussen - Rosenborg
Jone Samuelsen - Odd
Harmeet Singh - Molde
Per Ciljan Skjelbred - Hertha Berlin
Alexander Tettey - Norwich
Martin Ødegaard - Strømsgodset