SKEPTISK: Alexander Kristoff er skeptisk til sin egne sjanser med tanke på å vinne den grønne trøya. Nordmannen ble hindret av Vincenzo Nibalis velt, og mistet dermed kontakten med ledergruppa rundt fem mil fra mål på den andre etappen. Foto: Tim de Waele/TDWSport.com
SKEPTISK: Alexander Kristoff er skeptisk til sin egne sjanser med tanke på å vinne den grønne trøya. Nordmannen ble hindret av Vincenzo Nibalis velt, og mistet dermed kontakten med ledergruppa rundt fem mil fra mål på den andre etappen. Foto: Tim de Waele/TDWSport.comVis mer

- Vi får se om det er noen vits å prøve

Kristoff avventende til grønn trøye.

ZEELAND (procycling.no): - For oss virket det ikke som noe farlig punkt, men når de gir gass etter velten i rundkjøringen, så blir det farlig. 

Alexander Kristoff (Katjusja) er skuffet når han møter procycling.no etter målgang på den andre etappen i Tour de France.

Ikke uventet ble det kjørt hardt i sidevinden, som splittet feltet i flere deler. Til slutt satt nordmannen i den andre gruppa når rivalene André Greipel (Lotto Soudal), Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) og Mark Cavendish (Etixx-Quick Step) spurtet om seieren, som dermed ga dem et stort forsprang til Katjusja-rytteren i kampen om den grønne trøya.

Etappen var én av seks etapper som er klassifisert som lette, og som gir 50 poeng på den grønne trøya til etappevinneren.

Etter regelendringene i poengsystemet, har det blitt særdeles viktig å vinne på de seks etappene.  

 - Helt åpent
Kristoff samlet ti poeng på den innlagte spurten i Rotterdam, men etter å ha fått null poeng ved målgang for sin 54. plass, er nordmannen langt bak tyskeren i kampen om poengtrøya.

 - Det er mye. Vi får se etter hvert om det er noen vits å prøve, sier Kristoff om jakten på den grønne trøya. 

Etter en jevn spurt, var det André Greipel som kunne juble for seier på den andre etappen av Tour de France. På forhånd har det vært skrevet mye om duellen mellom Mark Cavendish og Alexander Kristoff, både med tanke på etappeseire og grønn trøye. Med seieren viste også Greipel at han er en mann må regne med i kampen om den grønne trøya.

 - Greipel er farlig. Han viser i dag at han kan spurte, så han er nesten like farlig som Cavendish, mener Kristoff. 

Greipel, som vant etappen foran Peter Sagan, har nå en ledelse på 45 poeng til rogalendingen. Johan Kaggestad er likevel optimistisk på landsmannens vegne.

 - Det er bare én bom for Greipel og én seier til Alex, så er det kamp igjen. Vi vet at spurterne kan gå på trynet, og de kan bomme. Dette er helt åpent, mener den folkekjære ekspertkommentatoren.  

Sterk start for Sagan
Til tross for at Peter Sagan punkterte 15 kilometer før mål, ble slovaken bare hårfint slått av André Greipel på det paddeflate oppløpet i Zeeland.  

Tinkoff-Saxo-rytteren har vunnet de poengtrøya de tre siste årene og har nok en gang fått en god start i kampen om å kunne ikle seg grønt i Paris.

Regelendringene i poengsystemet kom som en følge av Sagans suverenitet i konkurransen de foregående årene. 25-åringen, som ble nummer tre av spurterne i hovedfeltet på den innlagte spurten, er normalt sett den beste av spurterne på de kuperte etappene. 

 - Sagan er den som imponerer. Han samler rolig inn poengene som vi vet han kan, sier Kaggestad.

Til tross for den noe uheldige starten, er Kristoff sikker på at formen er på plass til å kjempe for etappeseire og grønn trøye utover i rittet. 

 - Jeg følte meg egentlig sterk og satt fint med når det splittet seg begge gangene. Sånn sett fikk jeg gode svar på formen. Det var bare stang ut i dag, mener Kristoff.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no