DISTANSERT: Håvard Lorentzen var sjanseløs mot russiske Pavel Kulizjnikov på 1000 meter i japanske Obihiro. Det provoserte den norske skøyteleiren.Foto: EPA/KIMIMASA MAYAMA/NTB Scanpix
DISTANSERT: Håvard Lorentzen var sjanseløs mot russiske Pavel Kulizjnikov på 1000 meter i japanske Obihiro. Det provoserte den norske skøyteleiren.Foto: EPA/KIMIMASA MAYAMA/NTB ScanpixVis mer

- Vi får se om du feiler dopingtesten i Obihiro igjen da... #doper

Norsk skøytestjerne nådeløs mot nattas vinner.

(Dagbladet): Det gikk ikke så voldsomt bra for de norske skøyteløperne under nattas 1000 meter i japanske Obihiro, med Håvard Lorentzen som beste norske på 14. plass.

Men det som provoserte de norske skøyteløperne langt inn i sjelen var den russiske vinneren, Pavel Kulizjnikov. Lorentzen var hele 1.57 sekunder bak parkameraten i mål i det som ble et spesielt løp for nordmannen.

For to år siden, på den samme banen i Japan, slo Kulizjnikov Lorentzen på 1000 meteren i junior-VM, og henviste nordmannen til sølvplassen.

Det skulle bli til gull åtte måneder senere, da Kulizjnikov ble tatt i doping etter løpet, skriver TV 2.

Kulizjnikov fikk to års utestengelse for brudd på dopingreglementet.

I dag var det duket for comeback for den dopingtatte russeren, ironisk nok på samme bane han ble tatt, og Kulizjnikov vant like gjerne hele løpet.

Det fikk den norske sprinteren Espen Aarnes Hvammen til å reagere.

- Vi får se om du feiler dopingtesten i Obihiro igjen da... #doper, skrev han på twitter.

Lorentzen skulle helst sett at Kulizjnikov var utestengt på livstid, og innrømmer overfor TV 2 at han ble stresset av å gå mot ham i verdenscupåpningen.

— Det var naturligvis en spesiell situasjon. Også akkurat på denne banen i tillegg. Det ble veldig spesielt, og det stresset meg kanskje litt, spesielt når han gikk så jævlig fort i tillegg, sier Lorentzen til tv-kanalen.