Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi får se om vi kan møte de svenske gutta

Gulljentene fortsetter feiringen i kveld.

PÅ TRIBUNEN: Marit Malm Frafjord (t.v.) og søstrene Katrine Lunde Haraldsen og Kristine Lunde-Borgersen på tribunen under herrenes hånballfinale mellom Frankrike og Sverige. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
PÅ TRIBUNEN: Marit Malm Frafjord (t.v.) og søstrene Katrine Lunde Haraldsen og Kristine Lunde-Borgersen på tribunen under herrenes hånballfinale mellom Frankrike og Sverige. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET Vis mer


LONDON (Dagbladet): De norske håndballjentene feiret gullet med kronprinsparet, sponsorer og forbund i natt. I dag var omkring halve troppen på plass under herrefinalen i håndball og så Frankrike slå Sverige 22-21.

I kveld venter avslutningsseremoni, og kanskje litt videre feiring.

- Nå er jo de andre også ferdig i OL, så vi får se om vi kan møte de svenske herrespillerne. Det er mange som er ferdig med øvelsene sine nå, så det blir sikkert god stemning i OL-landsbyen i kveld, sier lagkaptein Marit Malm Frafjord til Dagbladet.

Spillerne kom ikke på banketten etter finalen før nærmere klokka to i natt, så selv om det ikke var noen langvarig fest, var det i ferd med å lysne før de var tilbake i OL-landsbyen. Kaptein Malm Frafjord har en hes stemme som tyder på utagerende festing, men hun tror den først og fremst er et resultat av stemmebruk under og etter kamp.

- Jeg tror faktisk det kommer mest fra jubling og roping på banen. Men det høres jo litt ut som jeg har festet hardt, innrømmer hun.

- Hvilket inntrykk sitter du igjen med fra de to siste ukene?

- Det er veldig stort at vi klarer å vinne et mesterskap der vi kanskje ikke presterer så godt som alle rundt oss og kanskje sjøl også forventer. Men det er et slitemesterskap der vi er flinke til å jobbe hele veien, og det får vi igjen for, kanskje spesielt i kvartfinalen og semifinalen der vi spiller oss til en finale, sier Malm Frafjord.

- Medaljen er alt man husker Gårsdagens finale mot Montenegro ble kanskje ikke like intens og sportslig morsom som de tre foregående omgangene, men det tror landslagskapteinen det er få som bryr seg særlig mye om.

- Finalen i går var kanskje ikke verdens beste håndballkamp, men det viktigste var å vinne den kampen og det klarte vi, og da har ingenting annet noe å si. Vinner man OL-gull i en finale er det ingen som husker om du spilte bra eller dårlig. Man husker gullmedaljen.

Karoline Dyhre Breivang har vært med på mange sterke mesterskapsprestasjoner, men det tar like fullt tid å fordøye et OL-gull.

- Det begynner å synke inn hva vi har klart å gjøre, men man er jo sliten når man har spilt mange kamper og jobbet så hardt og jobbet så hardt over lang tid. Da skjønner man ikke helt hva man har gjort ennå, sier «Karo» til Dagbladet.

??- Hodet skal få fri - Har du begynt å tenke på neste mesterskap, EM i desember ennå?

- Nei, er du gal? Det er jeg ikke i nærheten av å tenke på. Nå skal jeg først nyte kvelden med gode lagvenninner og nyte siste del av OL, og så skal jeg innvilge meg en velfortjent ukes ferie. Da skal jeg ikke gjøre noen ting, jeg skal ikke ha en plan. Så tar vi ting derfra, nå skal hodet få fri først og fremst, sier Dyhre Breivang.

Håndballjentene har vært samlet i over to måneder, oppkjøringen inkludert. Overgangen blir stor til hverdagen - på godt og vondt.

- Det blir et lite vakuum når man kommer hjem, for når man har hatt en plan å følge og vært sammen med disse fantastiske jentene siden begynnelsen av juni, så blir det selvfølgelig rart å ikke være sammen med dem. Men det skal bli godt å komme hjem til familie og kjæreste også, det er ikke dumt det heller, sier Dyhre Breivang.

- GODT Å KOMME HJEM: Karoline Dyhre Breivang forlater finalehallen der Frankrike slo Sverige. Nå skal hun nyte siste OL-kveld med gjengen - så er det hjem til familie og kjæresten. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET
- GODT Å KOMME HJEM: Karoline Dyhre Breivang forlater finalehallen der Frankrike slo Sverige. Nå skal hun nyte siste OL-kveld med gjengen - så er det hjem til familie og kjæresten. Foto: BJØRN LANGSEM / DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media