VELGER USA: Mikkel «Mix» Diskerud har valgt å spille med det amerikanske flagget på brystet, og ikke det Norske. Foto: ARNT E. FOLVIK
VELGER USA: Mikkel «Mix» Diskerud har valgt å spille med det amerikanske flagget på brystet, og ikke det Norske. Foto: ARNT E. FOLVIKVis mer

- Vi får ta en cappuccino med Klinsmann på O`Learys

«Mix» velger USA - vraker Norge.

TELENOR ARENA (Dagbladet): • Stabæk - Brann 1-1 (0-1)

Mikkel «Mix» Diskerud har stort sett spilt i en kantrolle i Stabæk.

Men med landlagets sentrale anker, Henning Hauger, solgt til tysk bundesliga er det en plass ledig ved Pontus Farnerud på Stabæk-midtbanen.

Endelig!

Farnerud er forbildet «Mix» foretrekker nemlig å spille sentralt, det legger han ikke skjul på.

- Det er sentralt det er kjekkest å spille, og samspillet med Pontus fungerer veldig bra, sier den unge Stabæk-yndlingen.
Og legger til at svenske Farnerud har vært et forbilde i lang tid.

- Helt siden jeg var liten gutt har han vært en jeg har sett opp til, og jeg prøver å lære av han hver dag på trening. Spesielt i pasningsspillet har jeg mye å lære av Pontus.

Har valget mellom Drillos og USA Til tross for den pressede situasjonen klubben befinner seg i er det god stemning i pressesonen etter kampslutt, og Diskerud er tydelig fornøyd og stolt av egen innsats, og tok seg etter kampen god tid til å snakke med pressen.

Diskerud - som har amerikansk mor og norsk far — har spilt aldersbestemte landskamper for begge nasjonene. Han har også spilt privatlandskamper for USA.

Og selv om han har spilt aldersbestemte landskamper for begge nasjonene, er han klar på hvilken nasjon han ønsker å representere på A-lagsnivå .

- Jeg har sagt jeg ønsker å spille for USA, sier en oppglødd Diskerud.

Stabæk-trener Jørgen Lennartson rusler forbi og hører hva praten går i.

- Vi får ta en cappuccino med Klinsmann på O`learys, smiler svensken og gir et anerkjennende klaps på skulderen til sin midtbanejuvel.

CAPPUCINO? Jurgen Klinsmann ble ansatt som amerikansk landslagssjef tidligere i måneden. Foto: AFP Photo / Nicholas Kamm / Scanpix
CAPPUCINO? Jurgen Klinsmann ble ansatt som amerikansk landslagssjef tidligere i måneden. Foto: AFP Photo / Nicholas Kamm / Scanpix Vis mer

Så får vi se om den nåværende amerikanske landslagssjefen og gamle stjernespissen Jürgen Klinsmann får med seg 20-åringen sitt storspill.

Dårlig variasjon i angrepsspillet Suksesstrener Jørgen Lennartson er imponert over hva laget hans har prestert i den tøffe tiden, men hevder de økonomiske problemene og uvissheten rundt fremtiden til klubben ikke har påvirket spillerne.

- Etter ferien har vi vunnet fire kamper, i tillegg spilte vi uavgjort i dag. Med Henning Hauger og Veigar Pall Gunnarsson borte i løpet av sommeren er det mer enn godkjent, sier Lennartson.

- Jeg visste «Mix» kom til å blomstre i sin nye rolle, og han har utviklet spillet sitt ytterligere., sier treneren til Dagbladet — men han var ikke helt fornøyd med angrepsspillet.

- Vi spiller godt, men vi klarer ikke å variere nok. Veldig mye ble trykket inn sentralt, og da blir vi litt for forutsigbare. Jeg ønsker større variasjon mellom gjennombrudd på kant og det å tre seg gjennom i midten, sier Lennartson.

Ingen medaljeambisjoner Med poengdeling mot Brann ligger Stabæk fortsatt på en fjerdeplass på tabellen — og er per dags dato blant de heteste kandidatene til å kapre en medalje i årets Tippeliga. Lennartson vil imidlertid ikke snakke om medaljer.

- Nei, før sesongen hadde vi som mål å etablere oss på øvre halvdel, det målet ble satt med Veigar (Pall Gunnarsson) og Henning (Hauger) på laget. Nå er de to borte, så da er det i allefall ikke snakk om å justere opp målsetningen, sier en ydmyk Stabæk-trener.

Men kanskje kan Diskerud sørge for edelt metall til bæringene. Og hvem vet, muligens får han også sin kaffedate med Jürgen Klinsmann.

HAR SPILT FOR USA: Diskerud har spilt en landskamp for det amerikanske a-landslaget. Det var en treningskamp mot Sør-Afrika, og han kan derfor likevel spille for Norge om han vil det. Det vil han imidlertid ikke. Foto: AP Photo / Schalk van Zuydam
HAR SPILT FOR USA: Diskerud har spilt en landskamp for det amerikanske a-landslaget. Det var en treningskamp mot Sør-Afrika, og han kan derfor likevel spille for Norge om han vil det. Det vil han imidlertid ikke. Foto: AP Photo / Schalk van Zuydam Vis mer