- Vi feirer at vi er kvitt Kurt Asle

Edvald og Thor om «gamlingen» Arvesen.


HILLERØD (Dagbladet): Thor Hushovd tok på det tapre smilet da Dagbladet i går kveld spurte om champagnen smakte like godt etter en 170. plass i VM. Det hevdet han at det gjorde, fordi han kunne feire at Kurt Asle Arvesen endelig var på vei ut av sykkelsirkuset.

Men da spøken var lagt til side, var Thor full av lovord om veteranen som sammen med ham selv skal ha stor ære for sykkelsportens vekst i Norge det siste drøye tiåret.

- Kurt er en kjempehumørspreder på laget, så det blir et stort savn. Det er litt han vi feirer i kveld. Den karrieren han har hatt, og alt han har gitt norsk sykkelsport - og selvfølgelig også til meg, sier Hushovd.

Han forstår godt at publikum og sportselskere har trykket den lojale, positive eresfjordingen til hjertene sine.

- Kurt er en rytter som i alle år har gitt mye av seg sjøl. Sykkelmessig og måten han er på. Den hjelperytteren han har vært i mange år, det er sånn som gleder mange idrettshjerter og ikke minst sykkelhjerter. Og han har fortjent det, sier Hushovd.

- Drar på åra Men noen spesiell markering av Arvesens siste VM for Norge har ikke Hushovd planlagt under middagen på rytternes hotell i Hillerød, tre og en halv mil utenfor København.

- Vi har ikke noe på lur, vi hadde jo håpet vi skulle feire litt annerledes i kveld. Vi får se om vi kommer på en overraskelse.

Edvald Boasson Hagen har hatt Arvesen som en god hjelper i Team Sky, og synes det er trist at det samarbeidet nå snart er over - i alle fall i løypa.

- Han har jo vært utrolig flink og har mye erfaring, så det er jo leit at han gir seg nå. Men jeg har jo forståelse når han begynner å dra på åra, så er det jo forståelig at han legger opp, sier Edvald.

Men kanskje blir Kurt Asle Arvesen å se i sykkelsirkuset allerede neste år. Hva med en sportsdirektørrolle i Team Sky, for eksempel?

- Det gjenstår å se, men jeg håper at jeg kan bli enig med et eller annet topplag, og at jeg kan bli involvert i det, sier Arvesen til Dagbladet.

Hyllet av publikum Det han i alle fall kunne avsløre i går kveld, er at han har et nytt prosjekt på gang seinere i høst.

- 31. oktober skal vi åpne noe som heter Melkesyrefabrikken. Det er et kompetansesenter og testsenter for mosjonister, klubber og aktive. Vi har fått lokaler på Frogner i Oslo, og skal prøve å hjelpe alle som ikke kan teste seg andre plasser, sier Arvesen.

Arvesen fikk velfortjent hyllest fra de mange frammøtte norske tilskuerne langs løypa i København i går.

- Det var rørende å sykle der ute, spesielt på førsterunden da jeg så hvor stort og mye arbeid de hadde lagt i å skrive «Kurt» i veien over store deler av løypa, hengt opp bannere og ropte og skreike hele veien. Så det varmet absolutt. Jeg er utrolig stolt og glad over den fangjengen jeg har, sier Arvesen.