- Vi fikk Chelsea til å se ut som et middels lag

Arsenal-gutta tror på ligagull etter den forløsende seieren.

HER LØSNET DET: Alex Song avsluttet et snirklete Arsenal-angrep, og sendte hjemmelaget i ledelsen like før pause. Paulo Ferreira strekker armene i været i frykt for at han har laget straffe i duellen med Fabregas like før.Foto: SCANPIX/EPA/GERRY PENNY
HER LØSNET DET: Alex Song avsluttet et snirklete Arsenal-angrep, og sendte hjemmelaget i ledelsen like før pause. Paulo Ferreira strekker armene i været i frykt for at han har laget straffe i duellen med Fabregas like før.Foto: SCANPIX/EPA/GERRY PENNYVis mer

(Dagbladet): Arsenal - Chelsea 3-1.

- Dette er en storkamp, og spillerne tror ofte de må gjøre noe eksepsjonelt i de store kampene. Noen ganger må man fokusere på de enkle tingene, så kommer det eksepsjonelle av seg selv, sa Arsenal-manager Arsene Wenger før kveldens viktige hjemmemøte med Chelsea på Emirates.

Ti tap og en uavgjort på de siste elleve kampene mot Manchester United og Chelsea var en dyster statistikk franskmannen stadig er blitt minnet på, men i kveld slapp forbannelsen endelig taket.

Med Cesc Fabregas tilbake fra start gjorde Arsenal de enkle tingene, i det minste så enkelt som Arsenal kan gjøre det, og trillet og kontret et svakt Chelsea i senk på hjemmebane.

Wenger har sagt at når laget hans begynner å vinne disse kritiske kampene, da blir de virkelige farlige. Med den første seieren over London-rivalen siden november 2008, fikk han endelig svaret han ventet på.

- Vi har modnet. Vi har blitt frustrerte borte i storkampene et par ganger denne sesongen, men i dag spilte vi for hverandre, og det første målet ble viktig, sier franskmannen i intervjuet etter kampen.

- Fokuset og disiplinen var der, vi var mindre nervøse og litt mindre uvørne til tider. Vi var solide defensivt, og de scoret bare på en dødball. Vi får håpe at dette styrker troen vår, og at vi kan jage tittelen. Det er fortsatt rom for forbedring, men vi har et godt lag. Vi vet vi skal møte mange gode lag her hjemme, og nå vet vi hva vi er i stand til. Nå må vi vise en toppklasse-prestasjon allerede på onsdag, sier Wenger.

Tror på gull
Han får støtte av sin kaptein, som endelig kunne figurere i startoppstillingen for Arsenal.

- Mentalt var dette veldig viktig, men allerede på onsdag er det en ny kamp. Premier League er den tøffeste ligaen i verden, og vi må være klare til å kjempe igjen, sier Cesc Fabregas i intervjuet etter kampen.

Han mener klubben virkelig er med i kampen om gullet.

- Jeg har alltid sagt at forskjellen mellom et godt og et strålende lag er veldig liten, og i dag hadde vi alt og var fantastiske. Premier League er så jevn nå at nesten alle kan vinne. Vi skal gjøre det vi kan for å være i toppen hele veien, sier spanjolen.

Også Theo Walcott fikk tillit fra start mot Chelsea, og leverte stort med scoring og målgivende.

- Vi tenkte ikke på statistikken i det hele tatt. Det er fortiden, og vi tenkte bare på det defensive, og å holde presset oppe. Som Cesc sier, det er fantastisk å ha seieren, men en ny kamp er like rundt hjørnet, sier Walcott.

- Alt gikk bra for oss, og vi fikk Chelsea til å se middels ut til tider. Det var godt å gjøre det for supporterne, sier han.

Broderi
Lenge var kampen akkurat som varslet på forhånd: Arsenal trillet ball inne på Chelseas banehalvdel, mens bortelaget satset på kontringer og Didier Drogba.

Arsenals tråkling så en stund ut til å være fåfengt, men endelig, i første omgangs siste minutt, lyktes de rødhvite.

GROVE FEIL: Chelsea rotet foran både 2- og 3-0. Her er det Cesc Fabregas som avslutter etter at Michael Essien har gitt bort ballen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan Martinez
GROVE FEIL: Chelsea rotet foran både 2- og 3-0. Her er det Cesc Fabregas som avslutter etter at Michael Essien har gitt bort ballen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Dylan Martinez Vis mer

Alex Song og Jack Wilshere sto for finspillet denne gangen, ballen endte hos Cesc Fabregas, som ble lagt i bakken i det han skulle skyte på mål.

Mark Clattenburg ventet imidlertid med å blåse straffespark, og Alex Song dukket opp igjen for å smelle den løse ballen i høyre hjørne.

Uvant passivt forsvarsspill av Chelsea, endelig vellykket broderifotball av Arsenal.

Før Songs fjerde scoring for sesongen var omgangen svak og sjansene få.

Arsenal-nemesis Didier Drogba skjøt like utenfor tidlig i omgangen, Petr Cech stoppet en nydelig lobb fra Samir Nasri etter rundt 40 minutter.

Likevel, fortjent ledelse til hjemmelaget til pause.

To kjappe etter hvilen
Arsene Wenger snakket på forhånd om at laget hans trengte en forløsende seier mot en av de store klubbene for å bli kvitt spøkelset.

Og da det løsnet, da løsnet det skikkelig. For Arsenal rystet Chelsea voldsomt i åpningsminuttene av andre omgang.

51 minutter var spilt da det suste bak Petr Cech for første gang etter pause.

Michael Essien skulle egentlig stoppe Arsenals angrep, men taklingen hans ble i stedet en hodeløs stikker inn i sitt eget forsvars bakrom.

Theo Walcott luktet lunta, fikk kontroll over ballen, og sendte den på tvers til Cesc Fabregas som enkelt styrte 2-0 inn bak en utspilt Chelsea-målvakt.

- Vi har spilt litt FIFA (tv-spillet, journ.anm) sammen, så det var bare en enkel «x» det der. Det var viktig for Cesc å få et mål, og for oss å få et tidlig mål i andre omgang, fleiper Walcott etter kampen

En ny feil ga 3-0 like etter.

Denne gangen var det Branislav Ivanovic som sovnet med ballen i beina og mistet den til Walcott. Lynvingen kombinerte vakkert med Fabregas igjen, og fikk selv æren av å dunke Arsenals tredje ned i det venstre hjørnet.

Plutselig lyktes Arsenal med alt. Unntatt å holde nullen.

Trøstemål
For Branislav Ivanovic rettet opp noe av inntrykket da han styrte Didier Drogbas innsvingte frispark over hodet på Lukasz Fabianski og skapte en viss spenning i kampen med en drøy halvtime igjen.

SIKKER: Før 3-0 var det Branislav Ivanovic som feilet, og Theo Walcott som utnyttet muligheten.Foto: SCANPIX/AP/Tom Hevezi
SIKKER: Før 3-0 var det Branislav Ivanovic som feilet, og Theo Walcott som utnyttet muligheten.Foto: SCANPIX/AP/Tom Hevezi Vis mer

Men spenningen forsvant fort.

Arsenal fikk den siste store sjansen da innbytter Abou Diaby somlet alene med Arsenal-forsvaret like før slutt, og det endte 3-1.

Arsene Wenger kan endelig bokføre en stor skalp, og de viktige hjemmekampene han har snakket om, begynte med en seier.

For Chelsea fortsetter mørketida, nå står de med bare seks poeng på de siste åtte kampene. Det er den verste fangstperioden siden 1998, da klubben endte på fjerdeplass.

Bekymring
Carlo Ancelotti er en presset mann om dagen.

- Forskjellen i dag var kvaliteten. Arsene sendte ut mer kvalitet enn oss i dag. De spilte bedre enn oss, og vant, sier Ancelotti etter kampen.

- Vi spilte ikke bra i kveld. Vi er i en vanskelig tid nå, men vi må prøve å vinne den neste kampen mot Bolton. Det blir ikke lett, men vi må bare fortsette å jobbe. Tabellen ser ikke bra ut, men det er virkeligheten.

- Er du bekymret for jobben din?

- Nei, det er jeg ikke. Det er et spørsmål du må stille eieren. Jeg arbeider bare videre, og føler fortsatt jeg har hans støtte, sier Ancelotti.