- Vi fikk dem til å spille dårlig. Celtic var svake

Deila ydmyket av Berg - igjen.

SLÅTT: Celtic-manager Ronny Deila måtte skuffet se sitt eget lag ryke i Champions League-kvaliken mot Legia. Her er han med John Collins og John Kennedy i trenerteamet. Foto: AP Photo/PA, Jeff Holmes
SLÅTT: Celtic-manager Ronny Deila måtte skuffet se sitt eget lag ryke i Champions League-kvaliken mot Legia. Her er han med John Collins og John Kennedy i trenerteamet. Foto: AP Photo/PA, Jeff HolmesVis mer

• Celtic - Legia 0-2 (1-6 sammenlagt)

EDINBURGH (Dagbladet): Vondt ble til verre for Ronny Deila og hans Celtic i kveld. For andre gang på ei uke ble Deila ydmyket av Legia og manager Henning Berg.

- Det var fantastisk. Å vinne både borte og hjemme er sterkt. Vi viste over to kamper at vi har et meget bra lag med stort potensial, sier Henning Berg etter kampen.

- Jeg er så fornøyd med spillerne som står fram i en kamp som dette. Vi forsvarte oss bra og Celtic slet med å skape noe. Jeg er så glad for at vi klarte å stoppe Celtic fra å skape store sjanser., sier Legia-sjefen.

Deila måtte skuffet se et tafatt Celtic-lag som ikke skapte en ordentlig målsjanse på 90 minutter. Til slutt ble det skotske laget pepet av Murrayfield stadium. Fiaskoen var komplett.

Celtic tapte 0-2 hjemme i Skottland, 1-6 sammenlagt, og er ute av Champions League-kvaliken.

Legia og manager Berg hadde 4-1 med i bagasjen fra det første oppgjøret i Polen og igjen viste de polske mesterne at de var mer enn gode nok for skottene.

Celtic var ikke i nærheten av å true gjestene.

- Vi fikk dem til å spille dårlig. Celtic var svake, sier Henning Berg.

Celtic-spiller Charlie Mulgrew var skuffet etter kampen.

- Legia vant fullt fortjent

Slet i forsvar Ronny Deila nektet å gi opp håpet om avansement da han møtte pressen i går. Rundt 35 000 skotter på Murrayfield stadium hadde meget lite å glede seg over i kveld. Fansen sang av full hals de første 38 minuttene. Men så sa det stopp. Både for fansen og for spillerne på banen.

JUBEL: Michal Kucharczyk  feirer 2-0-målet. Foo: EPA/ROBERT PERRY
JUBEL: Michal Kucharczyk feirer 2-0-målet. Foo: EPA/ROBERT PERRY Vis mer

Celtic startet kampen best og styrte banespillet det første kvarteret, men slet med å komme til store sjanser.

Også bakover på banen sviktet Celtic. Midtstopper Efe Ambrose ødela myei Polen da han ble utvist i første omgang. I hans fravær i kveld fortsatte problemene.

Etter 38 minutter sjokkerte Legias Michal Zyro hjemmepublikummet. Plutselig var angriperen helt fri og parkerte Celtic-forsvaret.

Alene med keeper Fraser Forster gjorde Zyro ingen feil og satte inn 0-1. Celtic-fansen ble helt stille - mens polakkene jublet vilt.

Da dommeren blåste av for pause, måtte Celtic og Deila gå i garderoben til pipekonsert fra skuffede hjemmefanse.

Ny baklengs Celtic slet også etter pause. Lite stemte for vertene.

Etter 61 minutter doblet Legia ledelsen til 2-0. Michal Kucharczyk ble spilt fri i feltet, rundet keeper og satte inn nådestøtet. Igjen sviktet Celtics bakre rekker.

Hjemmelaget klarte aldri å slå tilbake. De skapte faktisk ikke en eneste stor sjanse.

Deila valgte å starte med Jo Inge Berget på benken - men Stefan Johansen fikk ny tillit på midtbanen fra start. Berget forble på benken, mens Johansen spilte i 90 minutter.