- Vi fikk det første målet altfor enkelt

Nådeløs Italia-stjerne sier to innlegg var alt Norge leverte.

GREI SKURING: Emanuele Giaccherini (venstre) feirer Italias andre scoring mot Norge. Italienerne fikk en drømmestart i EM-kvaliken. Foto: SCANPIX/AFP/ FREDRIK VARFJELL
GREI SKURING: Emanuele Giaccherini (venstre) feirer Italias andre scoring mot Norge. Italienerne fikk en drømmestart i EM-kvaliken. Foto: SCANPIX/AFP/ FREDRIK VARFJELLVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge - Italia 0-2.

Italia kom til Ullevaal som gruppefavoritter, dro hjem med tre poeng og har fått starten Antonio Conte ønsket for guttene sine i EM-kvaliken.

Emanuele Giaccherini var kanskje ikke den mest fremtredende av de ulastelig hvitantrukkede italienerne, men med sine engelskkunnskaper får han likevel oppsummere Italias inntrykk av Per-Mathias Høgmo og co. etter match:

- Dette var et vanskelig oppgjør for oss, for å vinne her er ikke enkelt. Norge har et godt lag, men vi startet veldig bra, og fikk det målet vi trengte etter ti minutter, sier Sunderland-spilleren til Dagbladet.

Et for enkelt mål, ifølge ham.

- Det målet kom for lett for oss. Men etter det presset de mer, og det ble tøft. Men i andre omgang, etter omtrent emten minutter, da ble Norge dårligere, og da fikk vi mer rom og flere sjanser, analyserer Giaccherini.

De norske spillerne skapte nesten null, det nærmeste vi kom var vel Joshua Kings skudd langt over fra skrå vinkel før pause. Det er italienerne godt fornøyde med.

- Det er helt sant, Norge skapte ingen sjanser, bare to innlegg, sier han til Dagbladet, fornøyd med at veien mot Frankrike har startet uten motortrøbbel.

- Det er viktig for oss å starte bra i denne gruppa. Norge er et godt lag, men det er tre-fire gode lag i gruppe H. Oss, Bulgaria, Kroatia og Norge vil kjempe om de tre plassene som kan gi avansement, sier Giaccherini.