Christian Eriksen:

- Vi fikk ham tilbake

- Jeg har snakket med Christian noen ganger i dag, og han er fremdeles stabil og ok, sa landslagslege Morten Boesen på søndagens pressekonferanse.

DANMARK: En hel fotballverden holdt pusten da Christian Eriksen kollapset lørdag 12. juni. Landslagstrener Kasper Hjulmand sier han skulle ha håndtert situasjonen bedre. Video: DBU / Ritzau. Foto: NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

DBU kalte inn til pressekonferanse kl. 15.00, i kjølvannet av den forferdelige situasjonen med Christian Eriksen under gårsdagens kamp mellom Danmark og Finland.

Til stedet var fotballdirektør Petter Møller, lege Morten Boesen og landslagstrener Kasper Hjulmand.

Landslagslege Boesen sa følgende på pressekonferansen:

- Jeg har snakket med Christian noen ganger i dag, og han er fremdeles stabil og OK. Han har vært i kontakt med spillerne, han blir værende på sykehuset for videre oppsyn.

Boesen sa at testene som er foretatt inntil videre, er fine.

I går kveld, etter episoden, fikk vi satt i gang krisepsykologer som har hjulpet spillerne og staben, og de var tilbake i dag, sier landslagslegen, og fortsetter:

- Christian takker staben og det medisinske apparatet, samt spillerne som lagde ringen rundt han.

Positiv

Boesen mener det er viktig at alle nå holder seg positive.

- Jeg vil sende en beskjed til alle dansker, for vi har opplevd varmen og kjærligheten til Christian, hans familie og alle spillerne. Vi har hatt en videomøte med Christian og spillerne har snakket med ham og han er ved godt mot, sa Peter Møller, fotballsjef i DBU.

- For det første, så var det en kjempelettelse å se Christian smile i dag. Det gjør en kjempeforskjell, sa landslagssjef Kasper Hjulmand, og fortsatte:

GODE LAGKAMERATER: Thomas Delaney, Andreas Christensen, Jonas Wind står rundt Christian Eriksen under lørdagens kamp. Foto: AFP
GODE LAGKAMERATER: Thomas Delaney, Andreas Christensen, Jonas Wind står rundt Christian Eriksen under lørdagens kamp. Foto: AFP Vis mer

- Jeg er ekstremt stolt over spillerne og stabene. Alle som er rundt oss. Og så er jeg så glad for å se Christian. Han er en kjempespiller, sa en preget Hjulmand.

Hylles

Spillerne hylles for å ha spilt kampen, men både Hjulmand og Møller er klare på at det burde stilles spørsmål om de burde ha spilt kampen.

- Jeg snakket med spillerne og med dommerne, samt delegaten og vi beslutter at vi skal i garderoben og lar tiden gå. Det første vi er enige om i garderoben er at vi gjør ingenting til vi har fått et positiv svar på hva som skjer med Christian. Det fikk vi, og da pågår det litt fram og tilbake om hva vi gjør videre.

- Vi foreslo å spille på mandag, men det gikk ikke fordi Finland skulle spille 16. juni, sa Hjulmand.

Møller er klar på at de ønsker å fortsette i turneringen.

- Vi ønsker å fortsette, vi vil spille denne turneringen, vi ville gjøre danskene stolte.

- Krisepsykologer er iverksatt, og at det har vært en god prosess. Vi må huske at dette er mennesker med følelser, sa Hjulmand.

- Vi har ingen forklaring på det som skjedde. Jeg så det ikke direkte, jeg så det på en skjerm etterpå. Dere har sett det samme som meg, og vi har ingen forklaring, sier landslagslegen, på hva som skjedde med Eriksen.

- Det var feil å ta beslutningen om å spille. Spillerne var i sjokk, og de visste ikke om de hadde mistet en venn. Jeg hadde en følelse av at det var feil, sa Hjulmand.

- Jeg er stolt over spillergruppa, la han til.

- Det er opp til den enkelte om de har energi til å spille, sa landslagslegen, og fortsatte:

- Christian var borte, han hadde et hjertestans. Hvor nære var det …? Jeg vet ikke, vi fikk ham tilbake.

HYLLES: Simon Kjær og Kasper Schmeichel hylles for innsatsen under lørdagens kamp. Foto: AFP.
HYLLES: Simon Kjær og Kasper Schmeichel hylles for innsatsen under lørdagens kamp. Foto: AFP. Vis mer

- Simon (Kjær) var nest lengst borte fra Christian og han sprintet opp og var nummer to som stilte seg opp ved å gå fram der. Kasper og Simon passet på Sabrina (kjæresten). Hva skal man si? Altså, vi er et lag fylt av fantastiske mennesker og ledere. Det var mange som agerte, og vi sto sammen. Simon var et stort forbilde, sier landslagssjefen.

Kjær for naturligvis enorm skryt for aksjonen.

- Han går foran for laget. Han viste hvem han er, dette er noe som ligger dypt i spillerne også, og med Simon viste de hvem han er, sier landslagslege Møller.

- Det viktigste i dag var samtalen med Christian, og det var veldig positivt å høre fra han i dag. Alle reagerer ulikt på dette, for man kan ha opplevd liknende hendelser i det personlige liv. Man håndterer slikt ulikt, sa landslagssjefen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer