HERJET: Vålerengas Sondre Olden punkterer toppkampen mot Lørenskog med sin 5-1 scoring. 20-åring noterte seg for to scoringer og en målgivende pasning da Vålerenga vant den fjerde strake kampen på rad mot rivalen fra Romerike. Foto: Roy Wahlstrøm
HERJET: Vålerengas Sondre Olden punkterer toppkampen mot Lørenskog med sin 5-1 scoring. 20-åring noterte seg for to scoringer og en målgivende pasning da Vålerenga vant den fjerde strake kampen på rad mot rivalen fra Romerike. Foto: Roy WahlstrømVis mer

- Vi fikk høre at han var et kjempetalent. Det har vist seg å stemme

Sondre Olden (20) imponerer «Shampo».

(Dagbladet): Olden ble hentet til Vålerenga i oktober i fjor, fra den canadiske juniorserien OHL, hvor 20-åringen han noterte seg for pene 32 poeng på 48 kamper for Erie Otters.

Oslo-gutten fikk en tøff start i Vålerenga, og trener Espen «Shampo» var sparsommelig med spilletiden for Olden. Men etter en alvorsprat med Shampo forsto unggutten hva som krevdes av han for å lykkes i VIF-drakta.

- Grisegod lenge Nå er stortalentet, som ble draftet av NHL-klubben Toronto Maple Leafs i 2010, på det nivået Shampo krever og forventer. Det førte til to scoringer og en målgivende pasning i 5-1 seieren mot Lørenskog på Jordal Amfi i går.

—Jeg hadde ikke sett han så mye, men vi fikk høre at han var et kjempetalent som hadde alt; skøytegåing, teknikk og blikk. Det har vist seg å stemme også. Han har vært grisegod lenge nå, sier den nygifte VIF-treneren Espen «Shampo» Knutsen til Dagbladet.

- Han er ung, men kan nå veldig langt om han har lyst. Han har all forutsetninger, fortsetter han.

- Kan ikke gi han nytt hjerte - Hvorfor gikk det litt trått med han i starten da han kom til Vålerenga?

- Han var litt «av» en stund. Litt sløv. Vi tok opp med han at vi ikke kan gi han et nytt hjerte, men at han måtte ville dette sjøl. Vil du det ikke sjøl, så blir det heller ikke noe ut av deg. Så enkelt er det, sier Shampo.

Olden sjøl er veldig fornøyd med utviklingen den siste tiden i Vålerenga.

- Jeg var vant til spill i juniorligaen, så det tok litt tid å venne seg til spill på seniornivå. Men nå merker jeg at det begynner å fungere. Jeg har trent hardt og kjørt på, og det går bare bedre og bedre. Nå har jeg fått smaken på dette, sier han til Dagbladet og smiler godt.

Ti på dopingtest Etter kampen gikk det nesten like raskt unna som under kampen. Dopingkontrolløren fra Antidoping Norge plukket med seg ti spillere til test (fem fra begge lagene), og dagens mann var blant de utvlagte. Over en time tok det før Sondre Olden klarte å tisse de nødvendige dråpene til testen.

Med seieren på Jordal i går har Vålerenga slått Lørenskog i fire strake kamper i år. En rekke Shampo er godt tilfreds med.

- Jeg vet ikke helt hvorfor det har blitt slik, men jeg er selvsagt glad for det. Vi burde ligget lenger foran dem på tabellen, men vi har røket mot andre svakere lag. Vi må bli mer stabile for å være med i toppen, sier han til Dagbladet.

SHOWET FOR KLANEN: Sondre Olden (t.v.) jublet foran Klanen da han punkterte kampen med sin 5-1-scoring. Lagkameratene Morten Ask (i midten) og Steffen Thoresen slutter seg til jubelen. Foto: Roy Wahlstrøm
SHOWET FOR KLANEN: Sondre Olden (t.v.) jublet foran Klanen da han punkterte kampen med sin 5-1-scoring. Lagkameratene Morten Ask (i midten) og Steffen Thoresen slutter seg til jubelen. Foto: Roy Wahlstrøm Vis mer