Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi fikk ingen vinner, vi fikk en svindler

USAs justisdepartement slår tilbake mot Armstrong.

DE VISSTE: Lance Armstrong har hevdet at US Postal visste at han var dopet i den perioden hvor han vant sju strake titler i Tour de France, og at de fikk det de ville ha. Foto: AFP PHOTO/JOEL SAGET
DE VISSTE: Lance Armstrong har hevdet at US Postal visste at han var dopet i den perioden hvor han vant sju strake titler i Tour de France, og at de fikk det de ville ha. Foto: AFP PHOTO/JOEL SAGET Vis mer

(Dagbladet): Søksmål for vanvittige summer, er ikke noen sjelden vare på andre siden av Atlanterhavet, men denne gangen er det styresmaktene selv som akter å få betalt. Lommeboka som skal tømmes tilhører Lance Armstrong.

Siden syklisten innrømmet å ha dopet seg i et intervju med Oprah Winfrey i vinter, har mannen som vant sju strake Tour de France-triumfer fått hard medfart.

Han har blitt strippet for samtlige titler, hans gode navn og rykte tråkket ettertrykkelig ned i søla og nå står de forsmådde parter i kø for å få erstatning etter det som blir beskrevet som «den største svindelen i idrettshistorien».

- Ingen vinner Det er nasjonen selv som nå skal ha sitt. Grunnen er at US Postal, som var hovedsponsor for laget til Armstrong, naturlig nok er statlig eid. I perioden fra 1998 til 2004 investerte de hele 40 millioner dollar (omlag 235 millioner kroner) i sykkellaget.

Armstrong har tidligere gått ut og sagt at de som tok avgjørelsene burde skjønt at han dopet seg. At de ønsket seg en «vinner», og at de fikk «det de ville ha».

Nå har justisdepartementet slått tilbake. USA Today skriver i dag at de ikke på noen måte føler at de fikk en vinner.

- Styresmaktene fikk ingen vinner. Snarere tvert imot. Vi fikk en svindler, og all publisitet og omtale som følger med å ha sponset en svindler. Det er så visst ikke det vi ville ha. De forente stater burde få en mulighet til å reparere skadene som ble gjort med pengene vi betalte da vi stolte på Armstrongs mange løgner, heter det i en uttalelse.

Summen de vil ha? Omlag 800 millioner kroner.

Logikk? Dermed ser det ikke ut til at Armstrongs ønske om at retten frafaller søkmålet mot ham vil få noe nevneverdig gehør.

Det faktum at Floyd Landis, en annen av syklistene som dopet seg til heder og ære, er i en posisjon hvor han kan tjene vanvittige summer på dette søksmålet fordi han vitner, det er en annen sak.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media