- Vi fikk kastet bløtkaker mot kjønnsorganene våre, kroppshår ble barbert vekk, og vi måtte gå rundt med kyllinger i et kjede rundt halsen

Sånn var treningsleiren for nykomlingene i fotballklubben Åtvidaberg.

Det forteller Robin Bornehav i et innlegg i skoleavisen Bonasignalen. Han var en av dem som ble voldsomt ydmyket på en treningsleir på Kypros i 2008.

- Vi ble tvunget til å spise bananer til vi kastet opp. Vi fikk kastet bløtkaker mot kjønnsorganene våre, kroppshår ble barbert vekk, og vi måtte gå rundt med kyllinger i et kjede rundt halsen. Hele tiden ble vi truet med forskjellige straffereaksjoner, skriver unggutten.

Fortellingen hans blir bekreftet av en annen spiller, men vedkommende velger inntil videre å være anonym.

- Vi levde under et kontinuerlig press, og vi følte oss som skitt i en uke. Det er slik det foregår, sier Bornehav i et intervju til avisen Östgöta Correspondenten.

Daniel Hallingström som er lagkaptein i Åtvidaberg, innrømmer at slik mobbing forekommer, men han mener det er et ledd i å få spleiset spillergruppen tettere sammen.

- Vi har aldri hørt noe negativt, men dersom vi skulle behøve å kontrollere dette på en annen måte, så gjør vi det, sier sportssjefen i klubben, Mats Karlsson.

Mobbingen det er snakk om kan minne mye om det nye rekrutter kan bli utsatt for i forsvaret med buksevann, gjennomvåte senger og annen «moro» de eldre rekruttene ofte setter i verk.

(NTB)