<strong>SKUFFET:</strong> De norske spillerne var skuffet etter tapet mot Romania. Bare et lite mirakel kan hjelpe håndballjentene til semifinale. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SKUFFET: De norske spillerne var skuffet etter tapet mot Romania. Bare et lite mirakel kan hjelpe håndballjentene til semifinale. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Norge fikk bank av Romania:

- Vi fikk panikk

Knust av Romania. Slik skal håndballjentene gå videre til EM-semifinale etter skrekk-kvelden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
  • Norge - Romania 23-31

BREST (Dagbladet): Håpet om semifinale i EM henger i en syltynn tråd for håndballjentene. Tre strake seire og hjelp fra andre nasjoner er det eneste som kan gi avansement fra hovedrunden.

- Vi er i en helt ny situasjon enn før, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal hadde i likhet med flere en tung dag på jobben. Hun slet med å forklare hva som egentlig skjedde.

- Vi fikk nok litt panikk. Og det ble for mange mål (12-18) til pause. Det ødelegger alt og vi blir jagende hele 2. omgang. Uff. Vi bommer over hele rekka, sier Oftedal til Dagbladet.

Veronica Kristiansen forteller:

- Jeg vet ikke om vi fikk panikk. Men vi stresset for mye, sier Kristiansen til Dagbladet.

Fire poeng bak

Etter stjernesmellen i går kveld, får Norge bare en fridag før hovedrunden i EM starter fredag. Da venter Ungarn (21.00). Neste kamp spilles tirsdag mot Nederland (21.00). Hovedrunden avsluttes mot Spania (15.45) onsdag.

Status i gruppa er at Romania og Nederland står med fire poeng. Ungarn og Tyskland har to. Norge og Spania har null.

- Vi må se om det er noe å lære når vi først står i det. Det er uvant. Samtidig har vi et uferdig lag. Vi har fått utfordringer tett på mesterskapet, og vi møter et Romania-lag som har spilt sammen i seks-sju mesterskap, sier Hergeirsson.

- Hva tenker du om veien videre i EM?

- Vi må gjøre det vi kan. Vi skal spille om seks poeng. Vi må stabilisere forsvarsspillet, og vi må ned mot 22-23 baklengsmål. Vi må tenke på våre kamper. Vi tror på det mannskapet som er her, sier Hergeirsson.

Romania seiler fram som gruppefavoritter med sine fire poeng, og et antatt lettere program enn Nederland. Norges håp er at Nederland går på tap. Samtidig må Norge vinne sine tre kamper. De to treerne i hovedrunde-gruppene møtes i kamp om 5.-plassen fredag neste uke.

- Jeg tenker ikke på ulike scenarioer akkurat nå. Vi har fokus på den neste kampen, og det er bare de vi kan gjøre noe med, sier Hergeirsson.

- Hva går feil mot Romania?

- Vi blir stresset, avslutter for raskt i angrep, og blir stående for mye i forsvar. Jeg opplever at vi prøver, men at vi ikke får til, sier islendingen.

- Mirakel

De norske spillerne var skuffet etter kampen i går, men klamrer seg til håpet.

- Vi må bare vinne hver av de neste kampene og håpe at det er nok, sier Katrine Lunde til Dagbladet.

- Vi må bare håpe på et mirakel fra oven - og gjøre jobben vår selv, sier Heidi Løke.

- Vi er avhengige av andre. Mats Olsson (keepertrener) sa at han har troa på semifinale i garderoben. Vi må også bare få tilbake troen på oss selv, sier Veronica Kristiansen.

- Det er fortsatt håp. Vi må bare ha tro på at vi kan klare det, sier Stine Bredal Oftedal.

Norge – Romania 23-31 (12-18)

Brest Arena

Ca. 4000 tilskuere

Norge: Katrine Lunde, Silje Solberg - Henny Ella Reistad 1, Emilie Hegh Arntzen 1, Veronica Kristiansen 5, Heidi Løke 1, Silje Waade, Stine Bredal Oftedal 1, Malin Aune 5, Kari Brattset 3, Linn Jørum Sulland 4, Sanna Solberg 1, Camilla Herrem 1, Marta Tomac, Marit Røsberg Jacobsen, Vilde Ingstad.

Toppscorer Romania: Cristina Neagu 11.

Utvisninger: Norge 1 x 2 min., Romania 1 x 2 min.

Dommere: Viktoria Alpaidze og Tatjana Berezkina, Russland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer