- Vi fikk prøve hvordan det var å være på samme nivå

Derfor trener Bjørgen og «Ingen grenser»-Birgit sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag lanserer Marit Bjørgen (34) og Birgit Skarstein (25) kampanjen #Trenilag, for å forsterke søkelyset på idrettsutøvere med funksjonsnedsettelser, men også med håp om å bidra til økt treningsglede også utenfor toppidrettsnorge.

- Marit er en veldig tøff dame, som jeg kan lære masse av, sier Skarstein til Dagbladet.

25-åringen er kjent fra andre sesong av NRK-programmet «Ingen grenser», og ble lam fra livet og ned etter en sykehustabbe for fem år siden.

Fredag hadde Skarstein - som er en aktiv roer med ambisjoner om VM - sin første treningsøkt i Holmenkollen sammen med skiesset, da som en del av den ferske kampanjen.

- Mye glede - Det er mye glede i det å trene sammen med noen. Vi vil at flere skal trene sammen, uavhengig om de har en fuksjonsnedsettelse eller er toppidrettsutøvere, sier hun.

De to blide trønderne ble kjent med hverandre gjennom Olympiatoppen og Skiforbundet, som de begge er tilknyttet.

- Marit er en veldig tøff utøver, som setter seg tøffe mål og jobber hardt, svarer Skarstein på spørsmål om hva hun tror Bjørgen kan lære henne.

Hard økt I dag prøvde de seg på rulleski sammen, og Skarstein bedyrer at det på ingen måte var en lett økt.

- Det var hardt, men så er hun jo tøff da. Vi prøvde oss både på rulleski og i rullestol, begge to, så fikk vi prøve hvordan det var å være på samme nivå, sier Skarstein.

Det var Bjørgen som tok initiativet til #Trenilag, og kampanjen skjer i inneværende måned i samarbeid med Norges idrettsforbund.

Idrettsforbundet håper at prosjektet vil inspirere også andre enn toppidrettsutøverne til felles trening, og oppfordrer til å dele bilder på sosiale medier under emneordet #trenilag.

- Det viktigste for oss er at folk i hele Norge tar initiativ og trener sammen. Vi håper at vi kan få flere ut i aktivitet, sier Skarstein.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer