IKKE MER CHAMPIONS LEAGUE PÅ EN STUND: Joshua King, her borte mot Galatasaray for Manchester United, er godt fornøyd med sin permanente overgang til Blackburn.Foto: AP/Scanpix
IKKE MER CHAMPIONS LEAGUE PÅ EN STUND: Joshua King, her borte mot Galatasaray for Manchester United, er godt fornøyd med sin permanente overgang til Blackburn.Foto: AP/ScanpixVis mer

- Vi fikk sjokk da Henning fikk sparken

Men nå tror Joshua King på opprykk for Blackburn.

(Dagbladet): I dag kjøpte Blackburn Joshua King fra Manchester United for en ukjent sum penger. Dermed blir Romsås-gutten den sjuende norske spilleren i Blackburns eie.

- Jeg er veldig fornøyd. Jeg trives veldig godt her, både med spillerne, de ansatte og selve klubben. Jeg har vært i United i fem år nå. Det er ikke akkurat lett å nå gjennom der, og jeg følte det var riktig å gå videre, forteller King til Dagbladet, og legger til: 

- Reservelagsfotball er jeg for god for, jeg trenger førstelagsfotball.

Trist at Berg måtte gå
King, som har fått A-landslagsdebuten i år, har lenge fått råd om å se seg om etter en annen klubb. Så langt har han tilsynelatende ikke vært interessert i noen andre enn Manchester United, men etter at Henning berg hentet ham til Blackburn har han altså bestemt seg for å satse på å lykkes på nivået under.

- Jeg hadde ikke dratt til en hvilken som helst Championship-klubb, det hadde jeg ikke. Men vi er gode nok til å rykke opp til Premier League. Vi har vunnet de to siste. Vi ligger fem poeng bak playoff med en kamp mindre spilt, så alt er mulig. Alle jobber hardt og jobber sammen. Jeg har tro på at klubben skal rykke opp, sier King.

- Hva med kaoset som har preget klubben siste tida, med sparkingen av Henning Berg?

- Jeg hadde ikke forventa det kaoset som har vært, selv om jeg ikke har brydd meg så mye om det. Det var selvsagt trist at Henning måtte gå, han henta jo meg. Men jeg har fått kamper under beltet og prøver å ikke bry meg for mye om det rundt.

- Hvordan er stemningen nå?

- Folk er mer glade og avslappa nå, med to seire på de to siste. Vi har fortsatt en reservelagstrener, ingen vet hvor lenge han skal bli. Men han har vært rolig og skjønner hvordan han må være. Så får Shebby Singh ta seg av trenerjobben, så vi kan konse på banen, sier King.

Fikk sjokk av sparkingen
King er Lancashire-klubbens første forsterkning i dette overgangsvinduet, og King frykter ikke at klubben med de styrtrike indiske eierne Venkys i ryggen skal handle enda flere konkurrenter i kampen om Premier League-spill.

- Jeg aner ikke om Blackburn kommer til å forsterke eller ikke. Vi har jo masse skader nå, en midtstopper er skada, en kant. Men sånn er det, alle spillerstaller har skader, det må vi regne med. Jeg føler uansett at vi som er her er gode nok til å rykke opp, vi må bare spille riktig. Som vi har gjort de to siste kampene.

- Hvorfor løsnet det for dere i de to kampene?

- Jeg vet ikke, egentlig. Det er et godt spørsmål. Det kan være mye rart. At når Henning fikk sparken fikk spillerne sjokk, og forsto at vi faktisk måtte skjerpe oss.  Da ble vi et lag som jobbet sammen, sier King til Dagbladet.

- Hvordan syns du din egen innsats har vært?

- Jeg føler jeg har vært god i alle kampene siden Burnley-kampen.  Jeg har kommet veldig godt inn i det nå. Spesielt med de ansatte og spillerne. Jeg har sklidd kjapt inn i gjengen og det er viktig. For når en spiller kommer inn i en klubb trenger man å komme raskt inn i det, da presterer man på sitt beste. Jeg spiller best når jeg slapper av og har det bra.

Lykketall 13
-Er det trist å forlate United?

- Nei. Virkeligheten er at jeg ikke er United-spiller lenger, og jeg er ikke bare på lån her lenger. Jeg måtte gå videre. Jeg bor uansett i Manchester fortsatt. Her føles det som hjemme. Jeg kjenner byen inn og ut, og har kompiser her. Så jeg er ikke bitter eller lei meg.  Jeg måtte videre og spille førstelagsfotball.

- 2013 skal bli året mitt, har jeg sagt til kompisene mine. 13 er lykketallet mitt. Så får vi se om jeg får rett da.