- Vi fikk vist oss fram

Kjetil Rekdal mener 1-1-kampen mot Newcastle må ha vært morsom å se. Han tror fortsatt på muligheten for avansement i Uefa-cupen.

 • Kampen minutt for minutt.

  ULLEVAAL (Dagbladet.no): - 1-1 er et rettferdig resultat. Jeg er stort sett fornøyd med det hele laget presterer, men jeg irriterer meg over målet, for det var unødvendig, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal

  Vålerenga var under hardt press i første omgang av tredjerundekampen i Uefa-cupen mot engelske Newcastle. Det virket fullt fortjent da Craig Bellamy ga gjestene ledelsen med en flott volley seks minutter før pause.

  Vålerenga kom på banen med friskt mot i andre omgang, og tok straks initiativet.

  - Vi begynte å vende spillet mer, og fikk åpninger på kantene med Runar Normann og han belgieren (David Brocken - red. anm.), sier Rekdal til TV3.

  Det var også de to kantspillerne som sto bak utlikningsmålet ti minutter inn i omgangen. Brocken la inn fra høyrekanten, og Normann timet opphoppet sitt perfekt, og headet ballen inn nede ved roten av høyrestolpen. Shay Given var sjanseløs.

  - Det er siste gang jeg scorer med vondt i ryggen. Jeg fikk jo tre stykker oppå ryggen med en gang, flirer den ferske Vålerenga-spilleren Normann.

  Kjetil Rekdal var brukbart fornøyd med resultatet, men mener resultatet gjør at sjansene for avansement sank med en del prosent.

  - Det hadde selvsagt vært bedre med 0-0 med tanke på returkampen, men vi fikk vist oss fram. Det var en god kamp, og den må ha vært artig å se på. Vi var jo nære flere mål også, sier Rekdal.

  Utlikningen betyr voldsomt mye for Vålerengas sjanser til avansement. Et 0-1-tap hjemme hadde vært et mye vanskeligere utgangspunkt for kampen på St. James' Park om seks dager.

  - Naturigvis blir det tøft borte, men det skal ikke mer til enn et mål, så er vi med. Det kan komme når som helst, det viste vi i dag, sier Vålerengas spillende trener.

  Også målscorer Normann har tro på Vålerengas sjanser før returmøtet.

  - Vi kan dra bort dit, få et heldig mål og så tette igjen bakover.

  Rekdal håper å ha Kjetil Wæhler og Jørgen Jalland tilbake før returkampen, og at Tom Henning Hovi er tilbake.

  Hovi fikk et knallhardt Newcastle-skudd rett i hodet tidlig i kampen, og gikk i bakken. Noen minutter seinere ble han byttet ut - trolig med hjernerystelse.

  - Det var synd å miste Hovi, for han er en av våre beste spillere. Han ville spille videre, men legene bestemte at han skulle bytte, sier Rekdal om kapteinen sin.

DUELL:</B> Hugo Viana utfordrer Morten Berre.
HØYEST: Newcastles store spiss Shola Ameobi har lagd trøbbel for Vålerenga-forsvaret. Her er det Freddy dos Santos som ikke når helt opp.
JAGER BALL:</B> Freddy dos Santos presser Andy O'Brien.
GODT HUMØR:</B> Alan Shearer depper ikke fordi han må starte som innbytter. Bak til høyre varmer Jermaine Jenas opp.
BENKERS:</B> Newcastle-kaptein Alan Shearer startet kampen på benken på Ullevaal stadion. Der satt også Kieron Dyer og Laurent Robert.
BENKERS:</B> Newcastle-kaptein Alan Shearer startet på benken.
KLANEN:</B> Vålerengas trofaste supportere sørger for hjemmeseier i alle fall på tribunen på Ullevaal stadion.
HELTEN:</B> Runar Normann utliknet for Vålerenga. Her feirer han sammen med Daniel Fredheim Holm (t.v.) og Tommy Edvardsen.
BRYTEKAMP:</B> Newcastles Shola Ameobi er vant til å vinne nærkampene i Premier League. Mot Erik «Panzer» Hagen blir selv han liten og lett.