- Vi flytter Lance Armstrongs bøker fra «fakta» til «fiksjon»

Bibliotek vitset med å ta konsekvensen av doping-avsløringen.

(Dagbladet): En fleip på den nå æreløse toppsyklisten Lance Armstrongs bekostning har i helga gått rundene på sosiale medier.

Et bibliotek i Sydney i Australia satte opp et skilt der de informerer sine kunder om at Armstrongs bøker snart ville flyttes fra hyllene for dokumentarlitteratur til avdelingen for skjønnlitteratur.

Det skjer etter at amerikaneren i forrige uke innrømmet at han brukte doping gjennom sin lange karriere. Skiltet kan du se her.

Armstrong har gitt ut en rekke bøker om hvordan han ble verdens beste syklist - og gjorde comeback etter flere års kamp mot kreft. Mange kan sikkert være enige i at disse bøkene nå bør betraktes som ren diktning etter at dopingen ble kjent.

Men biblioteket i Sydney bare tøyser. For et bibliotek kan ikke omklassifisere bøker fra fakta til fiksjon etter eget forgodtbefinnende, forklarer en representant for biblioteket til BBC News.

Ifølge ham var det en deltidsstudent som satte opp skiltet i et lyst øyeblikk. Det ble stående flere dager før noen fjernet det. Da var det allerede avbildet av mange kunder og publisert på internett, der bibiloteket ble hyllet for tiltaket.

Lance Armstrong har opplevd verre ting enn å bli kalt fiksjonsforfatter etter at hans juksing ble kjent. Sponsorater verdt 75 millioner dollar ble trukket tilbake. Han er fratatt sine mange Tour de France-triumfer. Og Armstrongs stiftelse som jobber for kreftforskning, det tidligere Livestrong, har distansert seg helt fra sin frontfigur.