- Vi føler oss veldig sterke

Etter å ha banket Tyskland med 16 mål på to dager, er Marit Breivik trygg på at hun reiser til EM med en solid stall. I gårsdagens generalprøve var lokomotivet Tonje Larsen sterkest av dem alle.

ARENDAL (Dagbladet): - Jeg føler at vi nå er veldig sterke. Hvor sterke, får tida vise. Vi har ikke møtt de beste ennå, sier Marit Breivik.Her er Dagbladets vurdering av EM-troppen ei uke før alvoret starter i Danmark i desember:

Keepere:

Heidi Tjugum Mørk har slitt, men Mimi Kopperud Slevigen viser at hun holder et høyt nivå når hun spiller bak et godt forsvar. Katrine Lunde har sluppet lite til.

Marits kommentar: - For Heidi må det være befriende at alt ikke står og faller på henne.

Strekspillere:

Else-Marthe Sørlie Lybekk og Elisabeth Hilmo har hver sin stil, men er begge sikre kort. Scorer eller skaffer straffer nesten hver gang de har ballen i angrep.

Marits kommentar: - Strekspillerne er i form. Begge er der de skal være.

Kantspillere:

Venstre kant: Monica Sandve spiller aldri en dårlig kamp. Mia var middels i går, men viser at hun er på gang. De er Norges to beste kantspillere.

Høyre kant: Janne Tuven har til nå vært et klart førstevalg, men Vigdis Hårsaker har i de to kampene mot Tyskland vist at hun puster Tuven i nakken.

Men: Vingspillet i etablert angrep er nesten fraværende. Det er bekymringsfullt.

Marits kommentar: - Her viser vi friske takter, men vi har fortsatt litt mer å gå på, og trenger den tida vi har fram til EM.

Bakspillere:

Den sterkeste bakspillerrekka Norge har hatt på mange år - kanskje noensinne. Sterke skyttere som Katja Nyberg, Lina Olsson Rosenberg, Tonje Larsen, Gro Hammerseng og Anette Hovind Johansen er alle potensielle matchvinnere og kan true motstanderen hardt fra alle backposisjoner. Tonje Larsen er i ferd med å bli den sjefen og playmakeren Norge trenger.

Marits kommentar: - Mange nasjoner har gode skyttere, men også vi har større trussel fra distanse enn tidligere.

Forsvar:

Har tradisjonelt vært det Norge er best på, men kampene før EM har vist at vi kan være sårbare. Trolig det Marit er mest bekymret for i øyeblikket.

Marits kommentar: - I dag hadde vi bra trøkk, men vi må bli flinkere til å blokke og presse skudd ned.

Kontringer:

Hurtigheten og ferdighetene til de norske kantspillerne gjør dette til et av Norges giftigste angrepsvåpen.

Marits kommentar: - I kontringsfasen er vi på hugget.

Samspill:

Nye fjes og mye eksperimentering i EM-oppkjøringen gjør at Norge i perioder lider under manglende rytme i spillet. Bakspillerrekka fra Larvik er i øyeblikket den som fungerer best.

Marits kommentar: - Samspillet kan utvikles gjennom hele mesterskapet.

Straffekast:

Norge savner en sikker straffeskytter på Kjersti Grinis nivå. Marit har latt mange få prøve seg, men verken Nyberg, Hårsaker, Sandve eller Rosenberg har overbevist.

Marits kommentar: - I øyeblikket har vi ingen med Grinis kvaliteter, men Lina ser ut til å ønske den rollen. Hun var god i dag.

NOE PÅ GANG: Monica Sandve og de andre håndballjentene viser en gryende form før EM i Danmark i begynnelsen av desember. Her dunker Sandve inn et av sine fire mål.