- Vi fortjener å ligge på 11. plass

Riise gir blaffen i Hamréns spark mot Norge.

- KUNNE IKKE BRYDD MEG MINDRE: John Arne Riise stusser over at Erik Hamrén føler behov for å trekke fram Norge i negativ forstand. - Når det nærmer seg kamp må folk alltid komme ut av hiet sitt og kommentere noe, sier han. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
- KUNNE IKKE BRYDD MEG MINDRE: John Arne Riise stusser over at Erik Hamrén føler behov for å trekke fram Norge i negativ forstand. - Når det nærmer seg kamp må folk alltid komme ut av hiet sitt og kommentere noe, sier han. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Sveriges landslagssjef Erik Hamrén brukte i går Norge som et godt eksempel på hvordan FIFA-rankingen lyver.

Foranledningen var et spørsmål om hvorfor han hele tiden snakker opp små nasjoner som Moldova, samtidig som han sier at Sverige kan ta medalje i et mesterskap.

- Jeg ble spurt om det var fare for å undervurdere Moldova, og det tror jeg ikke. Derimot tror jeg dere i media undervurderer Moldova. Om vi møtte Norge ville jeg sagt at de er dårligere enn FIFA-rankingen tilsier. For Norge er nummer 11, og det kan jeg si her og nå: De er mye dårligere enn det, sa Hamren ifølge Expressen.

Mange vil nok støtte ham i den påstanden, Norge har tross alt ikke tatt seg til et sluttspill siden 2000. 11. plassen plasserer oss foran nasjoner som Russland (13.plass), Ghana (16. plass), Frankrike (18.plass), USA (19. plass) og Elfenbenskysten (25. plass).

John Arne Riise ser uansett ikke poenget med å gå ut slik den tidligere RBK-treneren gjør.

- Enda en fyr som er ute og snakker, sukker han når Dagbladet gjengir sitatet.

- Det er merkelig, når det nærmer seg kamp må folk alltid komme ut av hiet sitt og kommentere noe. Det får stå for Hamréns regning. Det kan godt hende det han sier er riktig, og det kan godt hende han tar feil. Jeg kunne ikke brydd meg mindre om hva han mener.

SATTE NORGE PÅ PLASS: Tidligere RBK-trener Erik Hamrén. Foto:   REUTERS/Janerik Henriksson/Scanpix
SATTE NORGE PÅ PLASS: Tidligere RBK-trener Erik Hamrén. Foto: REUTERS/Janerik Henriksson/Scanpix Vis mer

- Er 11. plassen fortjent?

- Det er resultatene som betyr noe. Teknikkmessig er vi et stykke bak topplagene, også bak flere av dem som ligger bak oss, men som lag og hva gjelder lagmoral føler jeg at vi fortjener plassen. For vi får resultater, sier Riise.

Brede Hangeland ofrer heller ikke mange kalorier på Hamréns utspill.

- Han får mene hva han vil. Jeg er ikke så opptatt av FIFA-rankingen, jeg er opptatt av at vi vinner kampene.

På spørsmål om 11. plassen er for godt betalt for det Norge har oppnådd svarer han:

- Det er vanskelig å svare på. Når jeg ser på FIFA-rankingen, og ser en del av lagene som er under oss, tenker jeg at det ville blitt tøft å møte dem. Motsatt kunne vi helt sikkert slått noen av de ti beste i verden også, sier han til Dagbladet.