Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi fortjener gruppespill

Tromsø tror på E-cup avansement og garanterer mål i Beograd.

JUBLET FOR SEIER: Fredrik Björck og resten av Ttromsø-øaget tror på avansement mot Partizan Beograd i Europa League. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
JUBLET FOR SEIER: Fredrik Björck og resten av Ttromsø-øaget tror på avansement mot Partizan Beograd i Europa League. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø leverte en glimrende kamp mot Partizan Beograd og burde vunnet med mer enn det ene målet det endte med i 3-2-seieren hjemme på Alfheim. Partizans sene redusering til tross, både trener Per Mathias Høgmo tror på avansement.

- Vi har gode muligheter for å score nede i Beograd. Det blir en tøff kamp, men vi har en gylden mulighet, sier Tromsø-treneren som tidligere denne uken ga beskjed om at han ikke forlenger med sin nåværende klubb.

Tromsø-kaptein Miika Koppinen går enda lenger.

- Jeg kan garantere mål der nede, sier Koppinen kontant til Dagbladet.

- Sjansen er større nå etter kampen enn den var før, sier midtstopperen.

Fortjener avansement Alle på Alfheim var helt enige i at Tromsø burde vunnet med langt klarere margin enn det de gjorde. Etter å ha vært et fattig mål unna å gå videre mot baskiske Athletic Bilbao for tre år siden mener både trenere og spillere at Gutan fortjener et gruppespill i Europas nest gjeveste turnering.

- Vi har vunnet åtte kamper i Europa siden jeg kom hit til Alfheim. Det er klart vi burde fått et gruppespill på det. Det fortjener vi, sier trener Høgmo, som ikke legger skjul på at et gruppespill hadde vært den perfekte avslutningen på trenerkarrieren i Tromsø.

- Vi viser igjen at vi kan spille ut også lag som er på høyt europeisk nivå, sier Høgmo.

Etter kampen skremte han serbiske journalister med å si at Tromsø er bedre borte enn hjemme.

- Psykologisk kan den siste reduseringen være en fordel. De kan fort få en følelse av at de har bedre muligheter enn det de har, sier Tromsø-treneren.

Heftige fans
Partizan Beograd er viden kjent for sine høylytte og til tider aggressive supportere. Tromsøs supportergruppe Isberget mente i forrige uke at det ikke var trygt å reise til Beograd for Tromsø-fans.

Spillerne derimot, de gleder seg.

- De kan jo ikke komme ut på banen forhåpentligvis. Supporterne kan fort snu seg mot eget lag har jeg forstått. Da blir det jo langt verre for de, sier Fredrik Björck.

Björck scoret Tromsøs andre mål mot Partizan. Med hodet, akkurat slik alle de andre fire målene på Alfheim var. At dødballene blir viktig i returoppgjøret er derfor hevet over enhver tvil.

- Vi skal score der nede. Om så vi må heade både ball og mann inn i mål, sier kaptein Koppinen.

HODESPILLERNES DAG: Her stanger Fredrik Björck inn 2-1 til Tromsø mot Partizan Beograd. Björcks scoring var én av fem hodemål på Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
HODESPILLERNES DAG: Her stanger Fredrik Björck inn 2-1 til Tromsø mot Partizan Beograd. Björcks scoring var én av fem hodemål på Alfheim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media