- Vi fortjener ikke dette

Svennis er ferdig - og svært skuffet.

(Dagbladet.no) Tidligere i dag ble det slått stort opp i England at Sven-Göran Eriksson trolig er ferdig i Manchester City. Klubbeier Thaksin Shinawatra er lei av det han mener er  svake resultater og han vil derfor bytte ut trenerteamet.

Svennis-assistent Tord Grip sier til Expressen at ryktene ikke er tatt ut av ingenting.

- Det er nok riktig, sier Grip, som er tidligere norsk landslagssjef.

Taus Svennis

Nå er han Svennis\' høyrehånd i City, og han må følge Eriksson ut døra om hovedtreneren får fyken. Grip vil ikke gi mange detaljer om det som har skjedd på City of Manchester Stadium, men han forteller at de ikke er spesielt fornøyd.

- Vi føler at vi ikke fortjener å bli sparket, sier Grip.

Det gjenstår to kamper av sesongen, og City ligger på 9. plass i Premier League. Grip sier de skal fullføre sesongen, og se hva som skjer. Men allerede før neste kamp kan det være avgjort og offentlig at de er ferdige i Manchester.

Eriksson har vært i to møter med Shinawatra de siste dagene, men disse møtene bekreftet bare avstanden mellom dem, ifølge britiske medier. De to har helt forskjellig forståelse av hva som skal til for at City skal ta steg oppover tabellen neste sesong.

Artikkelen fortsetter under annonsen

PÅ VEI UT: Tord Grip og Sven-Göran Eriksson har trolig bare to kamper igjen som City-trenere. Foto: AP
PÅ VEI UT: Tord Grip og Sven-Göran Eriksson har trolig bare to kamper igjen som City-trenere. Foto: AP Vis mer

Den thailandske milliardæren så City miste en tomålsledelse mot Fulham i helga, og etter kampen ga han ifølge BBC Svennis beskjed om at samarbeidet ville ta slutt etter sesongen.

- Jeg hadde et møte med Dr. Thaksin og hans folk, men siden det er to kamper igjen av sesongen har jeg ikke lyst til å si noe mer om dette nå, sier Eriksson til Manchester Evening News.

Støttes av spillere og fans

- Sven tok dette med stor ro, men han ble veldig overrasket og skuffet, sier en kilde til BBC.

Svennis-agent Athole Still sa tidligere i dag at svensken ikke vil forlate klubben frivillig.

- Han kommer aldri i verden til å slutte etter den suksessfulle jobben han har gjort, sa Still.

Også spillerne støtter treneren fullt ut. Visekaptein Michael Ball mener det er helt feil å sparke manageren og han sier han har støtte i spillergruppa.

- Alle spillerne står 100 prosent bak ham. Vi liker metodene hans, måten han legger opp treningene på og taktikken hans. Hvis klubben ønsker å ta ytterligere skritt må vi beholde trenerteamet og selvfølgelig få inn et par nye spillere, sier Ball til Sky Sports.

- Vi fortjener ikke dette

Ifølge en undersøkelse på Manchester Evening News\' nettside ønsker 97 prosent at Svennis skal bli i klubben.

- Jeg setter stor pris på fansens støtte, som jeg føler jeg har hatt helt siden jeg kom.

UPOPULÆR: Thaksin Shinawatra smiler bredt her, men han blir neppe populær blant City-fansen om han sparker Svennis ut av managerstolen.