Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vi fortjener mer anerkjennelse enn pressen har gitt oss

Mener City-sjefen.

NÆRMER SEG TOPPEN: Manchester City-boss Manuel Pellegrini nærmer seg José Mourinhos Chelsea i Premier League. Foto: AP Photo / Gregorio Borgia / NTB Scanpix
NÆRMER SEG TOPPEN: Manchester City-boss Manuel Pellegrini nærmer seg José Mourinhos Chelsea i Premier League. Foto: AP Photo / Gregorio Borgia / NTB Scanpix Vis mer

Manchester City er i dytten. Lørdag håper de lyseblå å komme enda nærmere Chelsea og tabelltoppen i Premier League.

Manuel Pellegrinis mannskap fikk tidligere i sesongen mye kritikk etter en trå start, spesielt for sine prestasjoner ute i Europa. Men nå ser alt så mye lysere ut. For bare noen uker siden spådde de fleste at City styrte mot mesterliga-exit i gruppespillet, men onsdag ble klubben klar for åttedelsfinalen. Det skjedde etter en sterk 2-0-seier borte mot Roma.

Også i Premier League har den regjerende mesteren fått et solid oppsving. Mot Leicester lørdag jakter City sin femte strake ligaseier. Før helgens runde skiller det tre poeng opp til serieleder Chelsea.

Uten flere stjerner Manchester City må klare seg uten stjernespissen Sergio Agüero i opptil seks uker. Fra før er David Silva ute med skade, men kaptein Vincent Kompany kan rekke lørdagens kamp.

- Jeg vil ikke klage over spillerne jeg ikke har i laget. Vi har vært nødt til å spille uten Vincent Kompany, Yaya Touré, David Silva og Sergio Agüero, og det har vært vanskelig. Men vi fortjener mer anerkjennelse enn pressen har gitt oss, sa Pellegrini etter onsdagens seier.

- Nå må vi tenke på Premier League. Vi må ta igjen Chelsea, men vi er bare tre poeng bak, tilføyde chileneren.

Chelsea tar lørdag imot formsvake Hull på Stamford Bridge. Blåtrøyene står med bare én seier på sine tre siste seriekamper. Sist helg gikk José Mourinhos lag på en 1-2-smell borte mot Newcastle. Det var Chelseas første tap for sesongen.

United-fordel Mourinho er glad for at både City og Arsenal er videre til cupspillet i mesterligaen. Portugiseren tror det øker Chelsea vinnersjanser i serien.

- Jeg jobber i England og bryr meg om engelsk fotballs omdømme. Det er også positivt at Liverpool, Tottenham og Everton skal spille europaliga over nyttår. Jeg ønsker dem lykke til.

- Samtidig er det bra for oss at våre nærmeste serierivaler er involvert i Europa. Manchester United er det ikke, og de har samme fordel som Liverpool hadde forrige sesong, sier Mourinho.

Søndag spiller United for sin sjette strake seier når Liverpool gjester Old Trafford. Rødtrøyene har den siste tiden nærmet seg tetlagene og ligger på tredjeplass.

(NTB)