«Vi fortjener mer penger enn jentene»

STAVANGER (Dagbladet): Spillerrepresentant Vegard Høidalen fremmer i oktober et forslag om at herrene skal få mer prispenger enn kvinnene i verdensserien i sandvolleyball. Av TORBJØRN ANDERSEN

Slik det er i dag er pengepremiene likt fordelt mellom kjønnene.

Høidalen får støtte for forslaget av olympisk mester Eric Fonoimoana, mens jentene raser og samler inn motargumenter.

Høidalen er herrespillernes representant overfor det internasjonale volleyballforbundet, og grunnen til at han mener gutta er mer verdt, er følgende:

- Vi har mer fart og høyere markedsverdi, derfor fortjener vi å tjene mer penger enn jentene. Slik det er nå, tjener de beste kvinnelige parene mer enn oss menn, og det gjør de ikke fordi de er bedre, men fordi konkurransen er svakere. På kvinnesiden er 6- 8 par kapable til å gå til topps, mens på herresiden kan 20 lag vinne, sier Høidalen til Dagbladet.

Mester-støtte

Han får støtte av amerikaneren Eric Fonoimoana, som tok OL-gull i Sydney.

- Herrene er mer verdifulle som eksponenter for sporten både overfor TV og andre medier. Herrene har både styrke og skjønnhet. Kvinnene har bare skjønnheten, sier Fonoimoana.

Spillerrepresentant Høidalen har allerede fremmet forslaget uformelt overfor det internasjonale volleyballforbundet, men i oktober vil han fremme det formelt på et møte i World Council i Lausanne.

- Bare så det er sagt: Jeg ønsker ikke at jentene skal få mindre prispenger enn de gjør i dag, men jeg ønsker at vi skal få mer enn dem, sier Høidalen.

Jentene mobiliserer

Amerikanske Kari Pottharst, som er jentenes representant, samler i disse dager inn jentenes synspunkt på saken slik at hun kan forsvare seg mot Høidalens forslag.

- Kari samler inn våre argumenter skriftlig, og et av argumentene er at vi fortjener mer betalt siden vi spiller i bikini, sier Kathrine Maaseide.

- Det er sant at det er mer bredde i toppen på herresiden og det er heller ikke så ekstremt på kvinnesiden, men det kan være minst like morsomt å se på likevel, mener Maaseide.

MOTSTANDER: Kathrine Maaseide er sterk motstander av det nye forslaget. - Et av motargumentene mot Vegards forslag er at vi fortjener mer siden vi spiller i bikini, sier Maaseide til Dagbladet.